Kwaliteit

NIEUW 'Dit ben ik!'

27/05/2016

Als gastouder ben je dagelijks bezig met jouw gastouderopvang. Je wil jouw opvangkinderen en hun ouders de beste dienstverlening kunnen bieden. Bij ViaViela ondersteunen we je hier graag in. Zo ontwikkelen we nieuwe producten en diensten waarmee jij jouw opvangkinderen en hun ouders kunt blijven verrassen op het gebied van kwaliteit en pedagogiek. Trots vertellen we je graag meer over de nieuwste tool waarmee jij jezelf en jouw gastouderopvang verder kunt onderscheiden: ‘Dit ben ik!’

Dit ben ik!
Dit ben ik! is een observatie-instrument dat je helpt om nog meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling en het welbevinden van je opvangkind. Hierdoor vind je nog beter aansluiting bij de belevingswereld van jouw opvangkind en kun je ervoor zorgen dat je opvangkind optimaal groeit. Met behulp van Dit ben ik! versterk je het pedagogische fundament van jouw gastouderopvang en maak je voor ouders zichtbaar op welke manier jouw gastouderopvang zich onderscheidt van andere opvangverblijven in jouw buurt.

Werken met een speel-leermethode

15/09/2015

Maak jouw uur gastouderopvang nóg waardevoller!

Je kent jouw opvangkind door en door en je weet waar je hem of haar kunt helpen groeien. Maar hoe doe je dat? Werken volgens een methode helpt je hierbij.

Gastouders kiezen bij het professionaliseren van hun gastouderopvang steeds vaker voor het werken met een speel-leermethode. Zo’n methode helpt je om activiteiten gerichter in te zetten waardoor deze beter aansluiten bij de ontwikkeling van je opvangkind.

Wat is een speel-leermethode?

Dit is een educatieve aanpak gericht op kinderen van 0 tot circa 7 jaar. Met behulp van deze aanpak ontwikkelt je opvangkind zich tijdens het spelen op zijn of haar eigen manier en in zijn of haar eigen tempo. Aan de hand van verschillende thema’s daag je je opvangkind uit op cognitief, motorisch, creatief en sociaal-emotioneel gebied. Spelen, groeien en leren staan hierbij centraal.

Een speel-leermethode biedt je een nog stevigere (pedagogische) opvangbasis én je bereidt jouw opvangkind alvast voor op de basisschool. Een win-win situatie dus!

Ontdek en groei met Piramide voor gastouders

13/01/2015

Wil jij jouw opvangkinderen uitdagen in hun eigen ontwikkeling?
Als gastouder ben je dagelijks betrokken bij de ontwikkeling van jouw opvangkinderen. Je leert ieder opvangkind goed kennen, weet precies wat hij of zij leuk vindt en waarin het nog kan groeien. Maar hoe zorg je dat ieder opvangkind zichzelf op een eigen manier ontwikkelt?

Een speel-leermethode helpt je hierbij.

Pedagogisch beleidsplan

29/03/2013

Kies je voor een gastouder van ViaViela dan mag je rekenen op de allerbeste zorg voor jouw kind. Een groot deel van deze zorg zit in de manier waarop de gastouder jouw kind een veilige basis biedt, oog heeft voor de eigenheid van je kind en het de ruimte biedt om zichzelf vanuit zelfvertrouwen verder te ontwikkelen.

ViaViela heeft de uitgangspunten voor het pedagogisch handelen van haar gastouders vastgelegd in haar pedagogisch beleid.