Word ondernemer bij ViaViela

Zoveel meer!

Zoveel meer! Dat is er bij ViaViela uit je leven te halen. We zoeken dan ook ondernemende professionals die samen meer willen bereiken. Want bij ons maak jij het verschil in jouw succesverhaal. ViaViela biedt jou de mogelijkheid je eigen onderneming te runnen met alle uitdaging en dynamiek die daarbij komt kijken.

Ondernemen bij ViaViela doe je niet alleen. Wij zijn er om je te ondersteunen in jouw ondernemerschap. Dit kunnen we waarborgen vanuit onze franchiseformule. ViaViela heeft mogelijkheden een goed lopend gastouderbureau over te nemen of zelf een gastouderbureau op te starten. 

Klinkt dit interessant? Maar wil je eerst meer informatie over wat het nu inhoudt om te ondernemen binnen een franchiseorganisatie? We hebben hieronder het e.e.a. op een rijtje gezet.


Wat is franchise?

Een franchise is een zakelijk model waarbij een persoon of organisatie (de franchisenemer) toestemming verkrijgt om het merk, de producten en de bedrijfsprocessen van een bestaand bedrijf (de franchisegever) te gebruiken en te exploiteren. De franchisenemer betaalt doorgaans een vergoeding en dient zich te houden aan de franchisevoorwaarden.

In ruil daarvoor krijgt de franchisenemer het recht om een bedrijf te runnen onder de merknaam en met de processen en producten van de franchisegever, vaak met de hulp van ondersteuning op het gebied van marketing, training, inkoop en andere zakelijke aspecten. Het franchisemodel kan een aantrekkelijke optie zijn voor ondernemers die hun eigen bedrijf willen starten met een bewezen bedrijfsmodel en merk.

Knop


Voor- & Nadelen

Franchise heeft zowel voordelen als nadelen. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voor- en nadelen van franchise.

Voordelen voor de franchisenemer:

 • Bewezen succesvol bedrijfsmodel: de franchisenemer krijgt toegang tot een bewezen bedrijfsmodel, wat de kans op succes vergroot en het risico verkleint.
 • Ondersteuning en training: de franchisenemer ontvangt van de franchisegever uitgebreide ondersteuning, training en begeleiding op verschillende gebieden, zoals marketing, inkoop, bedrijfsvoering en management.
 • Gemeenschappelijke merknaam: het gebruik van de gemeenschappelijke merknaam zorgt voor een grotere naamsbekendheid, wat kan leiden tot een hogere omzet en winstgevendheid.

Nadelen voor de franchisenemer:

 • Initiële investering: de franchisenemer moet doorgaans een investering doen om de franchise te starten, inclusief de franchisevergoeding en de kosten voor het openen van de vestiging.
 • Doorlopende kosten: de franchisenemer moet doorgaans een doorlopende vergoeding betalen aan de franchisegever, wat de winstmarge kan verkleinen.
 • Minder flexibiliteit: de franchisenemer moet zich houden aan de richtlijnen en normen van de franchisegever, wat kan leiden tot minder flexibiliteit in de bedrijfsvoering en de besluitvorming.

Waarom zou ik franchisenemer worden?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand franchisenemer wil worden, waaronder:

 • Bewezen bedrijfsmodel: franchises bieden over het algemeen een bewezen en succesvol bedrijfsmodel dat al door anderen is getest en verfijnd. Dit kan de kans op succes vergroten en de risico's voor een nieuwe ondernemer verminderen.
 • Ondersteuning: als franchisenemer krijg je toegang tot training, marketing, operationele en technische ondersteuning van de franchisegever. Dit kan een belangrijk voordeel zijn voor ondernemers die nieuw zijn in het bedrijfsleven.
 • Merkbekendheid: het gebruik van een gevestigd merk kan een voordeel zijn omdat het al bekendheid geniet bij het publiek en kan bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen bij klanten.
 • Schaalvoordelen: franchisegevers kunnen vaak schaalvoordelen bieden, zoals bulkinkoop van goederen, waardoor franchisenemers aanzienlijke kostenbesparingen kunnen realiseren.
 • Mogelijkheden voor groei: franchisegevers kunnen mogelijkheden bieden om nieuwe vestigingen te openen, waardoor franchisenemers hun bedrijf kunnen uitbreiden en groeien.

Hoe werkt het bij ViaViela

Ben je nu benieuwd hoe ondernemen als franchisenemer er bij ViaViela uitziet? Download dan hier onze brochure met meer informatie. 

Ondernemen bij ViaViela