Jouw gastouderopvang, onze ondersteuning

Opvoedondersteuning ViaViela

Bij ViaViela kun je ook rekenen op pedagogische ondersteuning. Kom je er alleen niet uit? Wij staan voor je klaar!  


Bij ViaViela aangesloten (gast)ouders ontvangen ieder kwartaal een opvoednieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van de opvangkind(eren). Dit betekent dat je 4 keer per jaar informatie krijgt over de ontwikkeling van jouw opvangkind, de mogelijke interesses, maar ook de opvoeduitdagingen die bij een bepaalde leeftijd horen. 

Heb je een specifieke opvoedvraag waar je tips over wilt ontvangen of heb je een vraag naar aanleiding van een opvoednieuwsbrief? Dan kun je bellen naar ons telefonisch opvoedspreekuur. Iedere maandag en donderdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur zitten de pedagogen van De Opvoeddesk voor jou klaar, te bereiken op 0499 – 425 421.

De pedagogische kwaliteit binnen de gastouderopvang wordt steeds belangrijker. ViaViela geeft gastouders de tools om bewust bezig te zijn met hun pedagogisch handelen en dit ook beter zichtbaar te maken voor ouders en GGD. Ter ondersteuning biedt ViaViela de workshop Pedagogisch Kwaliteitshuis aan. 

Tijdens de workshop krijg je een theoretische verdieping op ons pedagogisch beleid en werk je aan je eigen pedagogisch werkplan. Aan het einde van de workshop heb je een eigen pedagogisch Kwaliteitshuis ingevuld waardoor het voor jezelf, ouders en de GGD zichtbaar is hoe je het pedagogisch beleid van ViaViela in de praktijk brengt.