Jouw gastouderopvang, onze ondersteuning

Ontdek en groei met Piramide voor gastouders

Als gastouder ben je dagelijks betrokken bij de ontwikkeling van jouw opvangkinderen. Je leert ieder opvangkind goed kennen, weet precies wat hij of zij leuk vindt en waarin het nog kan groeien. Maar hoe zorg je dat ieder opvangkind zichzelf op een eigen manier ontwikkelt?

Een speel-leermethode helpt je hierbij.


Piramide

Piramide voor gastouders, spelen én groeien!
Met behulp van de aanpak van Piramide ga je bewust aan de slag met de verschillende ontwikkelvlakken van je opvangkind(eren). Binnen je dagelijkse werkzaamheden daag je je opvangkind op een speelse manier uit op cognitief, motorisch, creatief en sociaal-emotioneel gebied. Spelen, groeien en leren staan hierbij centraal. Piramide biedt bovendien een goede voorbereiding op de basisschool!

Een pakket wat past bij jouw dagelijkse praktijk als gastouder
De speel-leermethode Piramide voor gastouders van Cito is gemaakt met behulp van deskundigen uit het werkveld. Bij de ontwikkeling zijn ook gastouders en gastouderorganisaties betrokken. Er is alles aan gedaan om het materiaal van deze methode zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij jouw dagelijkse praktijk als gastouder.


Wat voegt het toe

Wat voegt het werken met Piramide toe?

 • Het is een manier om je opvang verder te professionaliseren. Piramide is een bekende speel-leermethode. Je laat hiermee zien dat je vanuit een gedegen pedagogische aanpak werkt. Dit kwaliteitsargument is voor veel ouders belangrijk bij de keuze tussen bijvoorbeeld een kinderdagverblijf of gastouderopvang.
 • Je onderscheidt jezelf ten opzichte van andere gastouders die niet met een speel-leermethode werken.
 • Je krijgt een nog beter beeld van de ontwikkeling van je opvangkind. Hier pas je vervolgens weer je activiteiten op aan. Zo benut je de contactmomenten met je opvangkind optimaal. Je opvangkind voelt zich hierdoor nog fijner tijdens de opvang.
 • Als een kind extra aandacht nodig heeft op een bepaald ontwikkelvlak, is dit met behulp van de Piramide-aanpak tijdig te signaleren en bij te sturen. Jouw aandacht op maat maakt een dag opvang nog waardevoller!
 • Ouders kunnen thuis aansluiten bij de activiteiten die jij en jouw opvangkind samen hebben ondernomen. Door deze gezamenlijke aanpak kan een kind zichzelf nog beter ontwikkelen op een bepaald vlak.

Inhoud

Piramide voor gastouders bestaat uit:

 • Een werkmap bestaande uit een handleiding en twaalf thema’s zoals feest, herfst, verkeer en kleding.
 • Een boek vol prachtige praatplaten.
 • Een dubbel-cd met liedjes
 • Pip de beer (optioneel)

Starten

In principe kun je direct met het Piramide pakket aan de slag. De map bevat een handleiding waarin precies staat uitgelegd hoe je Piramide voor gastouders het beste in je dagelijkse werkzaamheden kan gebruiken. Er staat bijvoorbeeld omschreven:

 • Hoe werk je met een project in projectstappen?
 • Hoe ga je om met Piramide in de dagelijkse opvang?
 • Hoe maak je handig gebruik van dagritmekaarten?
 • Hoe richt je je woonkamer in als je thuis kinderen opvangt?

Daarnaast is het ook mogelijk om een extra workshop of training te volgen. Je ViaViela contactpersoon in jouw regio kan je hier meer over vertellen.


Kosten

Als gastouder van ViaViela ontvang je 20% korting op het pakket!

Het pakket Piramide voor gastouders, incl. BTW en verzendkosten, is voor € 259,- bij je thuis. Netto kosten maximaal € 175,-

Het pakket Piramide voor gastouders en beer Pip, incl. BTW en verzendkosten, is voor € 285,- bij je thuis. Netto kosten maximaal € 195,- *

* Je mag deze kosten aftrekbaar maken op je inkomen als gastouder. De hoogte van je netto kosten is afhankelijk van het tarief wat je aan inkomstenbelasting betaalt. Je krijgt dus altijd een deel van je totale pakket kosten terug!

Eenmalige investering
Met het Piramide pakket heb je materiaal voor een heel jaar. Daarna kun je de thema’s opnieuw gebruiken. Je investeert dus eenmalig in een aanpak waar je langere tijd voordeel van hebt. En teruggerekend: met de opvang van 1 nieuw kindje heb je je investering binnen drie weken terugverdiend.


Bestellen

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een Piramide pakket bestellen? Neem dan contact op met de contactpersoon van ViaViela in jouw regio.