Welkom bij ViaViela

Partners ViaViela

Gastouderbureau ViaViela bied je een compleet dienstenpakket aan. Hiervoor werken we intensief samen met diverse partners. Zo staan we in contact met een team van deskundigen op het gebied van opvoeden, veiligheid, gezondheid, administratie en financiën. Ook jij plukt daar de vruchten van. Deze deskundigen helpen ons namelijk weer om jou goed te begeleiden. Bovendien voorzien ze ons, en dus jou, van allerlei actuele en nuttige informatie.


Partners

Gastouderbureau ViaViela werkt onder andere samen met:


Livis biedt de meest populaire EHBO-cursussen van Nederland aan. Gastouders van ViaViela volgen in hun eigen tijd via internet de zeer duidelijke theorie voor de cursus EHBO voor Gastouders. Tijdens de praktijksessie leren zij deze toe te passen onder begeleiding van een ervaren instructeur. Geslaagde gastouders ontvangen het wettelijk erkende Oranje Kruis certificaat.

ROC Rivor in Tiel is het opleidingscentrum van de regio Rivierenland. In samenwerking met ViaViela hebben zij een diplomaroute ontwikkeld speciaal voor gastouders. Gastouders kunnen zo snel en eenvoudig het verplichte Mbo-diploma 'Helpende Zorg en Welzijn' behalen. De opleiding voldoet uiteraard aan alle wettelijke eisen en is goedgekeurd door de Onderwijsinspectie.

Zoals de naam al zegt, biedt de Opvoeddesk praktische hulp bij opvoeden. Ouders en gastouders van ViaViela kunnen gratis gebruik maken van deze service. Je kunt bij hen terecht met al je opvoedvragen (van baby t/m puber) en met vragen over school- en leerproblemen, vriendjes, pesten etcetera.

De Nederlandse Brandwonden Stichting doet er alles aan om brandwonden te voorkomen en slachtoffers te helpen. ViaViela organiseert in samenwerking met deze stichting informatiebijeenkomsten voor gastouders. Tijdens deze bijeenkomsten staan alledaagse praktijksituaties centraal. Zo krijg je onder andere tips voor het voorkomen van gevaarlijke situaties. En natuurlijk is er ook uitgebreide informatie over het behandelen van brandwonden.


Samenwerking

Daarnaast werkt ViaViela nauw samen met:


De Belastingdienst Toeslagen is onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering van de kinderopvangtoeslag. Gastouderbureau ViaViela is door Belastingdienst Toeslagen officieel erkend als Hulp- en informatiepunt (HIP) voor de kinderopvangtoeslag. Dit betekent dat we voor specifieke klantvragen over de kinderopvangtoeslag direct contact met hen kunnen opnemen. Dankzij deze samenwerking kunnen we je snel helpen bij problemen met de kinderopvangtoeslag.

De GGD houdt toezicht op de kwaliteit binnen de gastouderopvang. Niet alleen voert de dienst regelmatig controles uit bij de gastouders; ook het hoofdkantoor van Gastouderbureau ViaViela en de diverse vestigingen dienen aan strenge kwaliteitseisen te voldoen. Zo wordt iedere vestiging van ViaViela door de GGD getoetst op kwaliteitseisen. De resultaten van zo’n inspectie komen in een inspectierapport, ook GGD-rapport genoemd. Selecteer jouw vestiging voor het GGD-rapport van jouw vestiging.