Welkom bij ViaViela

Franchisemanager (28-32 uur)

ViaViela is al jaren marktleider op het gebied van kleinschalige kinderopvang in huis. Voor de komende jaren heeft ViaViela een groeiambitie uitgesproken om een nog stevigere marktpositie in te nemen. Ter vervanging zijn wij op zoek naar een franchisemanager die de spil is tussen franchisegever en franchisenemers.  


Wat ga je doen?

Je begeleidt en coacht franchisenemers bij het runnen van hun bedrijf en commerciële activiteiten. Je draagt de visie van ViaViela uit, kent de formule en neemt franchisenemers hierin mee. Je helpt ze in de commerciële processen en bent van het type meedoen en voordoen. Je helpt mee bij het opzetten van een accountplan, bekijkt samen hoe leadopvolging nog effectiever kan en coacht waar nodig tijdens commerciële gesprekken.

Jouw belangrijkste taken zijn:

  • Je hebt persoonlijke afspraken met franchisenemers voor een individueel gesprek, coaching of operationele begeleiding. Je spreekt over de doelen en resultaten, franchise-afspraken en de persoonlijke ontwikkeling van franchisenemers
  • Je ondersteunt franchisenemers bij het schrijven van plannen en de uitvoering hiervan
  • Je hebt veelvuldig telefonisch contact met franchisenemers, waarin je acties borgt en advies geeft bij casussen of een luisterend oor bent
  •  Je organiseert inspiratiesessies en regionale bijeenkomsten voor franchisenemers

Samen met een collega franchisemanager, operationeel directeur en de collega’s van het Supportteam begeleid je alle franchisenemers van ViaViela. De collega’s van het Supportteam weten alles op het gebied van wet- en regelgeving, administratie en werkprocessen. Jij staat veel in contact met deze collega’s en zorgt dat de afspraken die gemaakt worden ook goed op elkaar aansluiten.

Heb je nog niet helemaal een beeld van wat een franchisenemer binnen ViaViela precies doet? Kijk dan dit filmpje van onze franchisenemer Karlijn. Zo kun je je een goede voorstelling maken wie je in deze rol gaat begeleiden.


Jouw profiel

Je bent gedreven, ondernemend en in staat om de verbinding te maken tussen franchisegever en franchisenemer. Je weet mensen te overtuigen en je enthousiasme werkt aanstekelijk. Jij hebt overal ideeën en oplossingen voor, zowel op het gebied van het werven van nieuwe klanten als het handig en efficiënt indelen van je werk. Je kunt snel schakelen tussen tactisch en operationeel niveau; je bent dus analytisch, maar ook pragmatisch ingesteld. Je kunt adviseren, maar ook meedenken en meedoen. 

Vanuit de centrale organisatie in Best werken we met ruim 20 collega’s. We hebben diverse specialisten (pedagogisch, marketing, juridisch), maar we zijn allemaal hands-on. Dat verwachten we ook van jou, Kortom, je bent pragmatisch en schrijft waar nodig zelf teksten of processen uit.

Onze ondernemers hebben allemaal hun eigen ideeën en weten wat ze willen. Je bent gewend aan tegengas, je weet daar op een handige manier mee om te gaan en houdt ook steeds het gezamenlijke doel voor ogen.


Verder

  • Beschik je over een afgeronde HBO/WO opleiding
    (Voorkeur commercieel, bedrijfskundig of management)
  • Heb je ervaring in een commerciële rol
  • Woon je enigszins centraal in Nederland, zodat zowel de franchisenemers als het centrale kantoor in Best voor jou goed bereikbaar zijn

Ervaring in de kinderopvang is niet nodig. Natuurlijk is interesse in deze branche wel belangrijk en ben je enthousiast om je verder te verdiepen in onze branche en de wettelijke kaders die hierbij horen.  Ervaring in de zakelijke dienstverlening (bv. uitzendbranche) heeft wel onze voorkeur. Hierdoor ben je gewend bedrijfsmatig te denken en resultaatgericht te werken. Heb je daarnaast al ervaring opgedaan binnen een franchiseorganisatie of heb je zelf ervaring met ondernemen, dan is dat uiteraard een pré.


Over ViaViela

ViaViela is opgericht in 2005 en is met bijna 55 vestigingen/gastouderbureaus door het hele land al jaren de grootste organisatie in de gastouderopvang in Nederland. We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid (zowel autonoom als door overnames), maar onze ambitie is nog groter. We zijn niet alleen het grootste gastouderbureau, maar we streven ook naar de beste dienstverlening en willen daarom naast het grootste ook het best gewaardeerde gastouderbureau zijn.


Wij bieden jou

Een uitdagende functie binnen een ambitieuze organisatie, die in beweging is. Je hebt veel vrijheid ten aanzien van je dag- en weekindeling. We werken in een nieuw superleuk kantoor in de oude Bata-fabrieken in Best, maar in jouw rol ben je ook veel thuis en onderweg aan het werk. En daarnaast heb je binnen ons bedrijf ook bijna 6 weken vakantie per jaar.

Uiteraard ontvang je een passend salaris binnen de Cao Kinderopvang en een eindejaarsuitkering van 3%. Er is een mobiliteitsregeling, zodat je gemakkelijk door het land kunt reizen voor afspraken en bijeenkomsten.

Wil je meer weten? Bel of app dan gerust naar Yvonne Wouters op 06-51358976. Wil je reageren? Dan zien we jouw motivatie en CV graag verschijnen via deze link.

Wij geloven in de kracht van onze eigen werving. Van aangeboden ondersteuning hierin maken wij geen gebruik.