Welkom bij ViaViela

Landelijke Franchisemanager

Als Franchisemanager voor ViaViela ben je verantwoordelijk voor 30 Franchisevestigingen in heel Nederland. Primair begeleid en coach jij franchisenemers bij het runnen van hun vestigingen en commerciële activiteiten.


Wat ga je doen?

Met de focus op de franchisenemer, werk je vanuit Best en stimuleer je de groei van alle Franchisevestigingen in Nederland. Je doel is het verbeteren van de ondernemersresultaten, zowel op korte maar zeker ook voor de lange termijn. Je staat actief in contact met onze franchisenemers en je identificeert snel de nieuwste ontwikkelingen binnen deze groep en deelt deze met het team. Je ben veel onderweg, signaleert verbeterpunten en bent in staat deze naar doeltreffende oplossingen te vertalen. Vervolgens zorg je samen met de Franchisenemer ervoor dat deze oplossingen in de praktijk worden gebracht. 

Je adviseert de directie over de strategie van ViaViela en bent verantwoordelijk voor de uitwerking en implementatie van de vestigingenstrategie. Jouw persoonlijke stijl van leidinggeven en verbindende kwaliteiten zijn hierbij van essentieel belang.


Jouw belangrijkste taken zijn:

 • Je hebt persoonlijke afspraken met franchisenemers voor een individueel gesprek, coaching of operationele begeleiding. Je spreekt over de doelen en resultaten, franchise-afspraken en de persoonlijke ontwikkeling van franchisenemers.

 • Je ondersteunt franchisenemers bij het schrijven van plannen en de uitvoering hiervan.

 • Je hebt veelvuldig telefonisch contact met franchisenemers, waarin je acties borgt en advies geeft bij casussen of een luisterend oor bent.

 • Je organiseert inspiratiesessies en regionale bijeenkomsten voor franchisenemers.

 • Je weet een team mee te krijgen in veranderende omstandigheden en uitdagende doelstellingen.

Heb je nog niet helemaal een beeld van wat een franchisenemer binnen ViaViela precies doet? Kijk dan dit filmpje van onze franchisenemer Karlijn. Zo kun je je een goede voorstelling maken wie je in deze rol gaat begeleiden.


Jouw profiel

 • Je hebt een passie voor relatie- en accountmanagement

 • Je bent gedreven, ondernemend en in staat om de verbinding te maken tussen franchisegever en franchisenemer.

 • Je hebt overal ideeën en oplossingen voor, zowel op het gebied van het werven van nieuwe klanten als het handig en efficiënt indelen van je werk.

 • Je kunt snel schakelen tussen tactisch en operationeel niveau; je bent dus analytisch, maar ook pragmatisch ingesteld & hands-on.

 • Je hebt ervaring in de zakelijke dienstverlening (bv. uitzendbranche).


Verder...

 • Beschik je over een afgeronde HBO/WO opleiding
  (Voorkeur commercieel, bedrijfskundig of management).

 • Heb je ervaring in een commerciële rol.

 • Woon je enigszins centraal in Nederland, zodat zowel de franchisenemers als het centrale kantoor in Best voor jou goed bereikbaar zijn.

Ervaring in de kinderopvang is niet nodig. Natuurlijk is interesse in deze branche wel belangrijk en ben je enthousiast om je verder te verdiepen in onze branche en de wettelijke kaders die hierbij horen.  Ervaring in de zakelijke dienstverlening (bv. uitzendbranche) heeft wel onze voorkeur. Hierdoor ben je gewend bedrijfsmatig te denken en resultaatgericht te werken. Heb je daarnaast al ervaring opgedaan binnen een franchiseorganisatie of heb je zelf ervaring met ondernemen, dan is dat uiteraard een pré.


Over ViaViela

ViaViela is opgericht in 2005 en is met bijna 55 vestigingen/gastouderbureaus door het hele land al jaren de grootste organisatie in de gastouderopvang in Nederland. We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid (zowel autonoom als door overnames), maar onze ambitie is nog groter. We zijn niet alleen het grootste gastouderbureau, maar we streven ook naar de beste dienstverlening en willen daarom naast het grootste ook het best gewaardeerde gastouderbureau zijn.


Wij bieden jou

ViaViela biedt jou een leidende functie binnen een stabiel groeiende organisatie met goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling, een scholingsbudget en bijna 6 weken vakantie per jaar. Je hebt veel vrijheid ten aanzien van je dag- en weekindeling. We werken in een nieuw superleuk kantoor in de oude Bata-fabrieken in Best, maar in jouw rol ben je ook veel thuis en onderweg aan het werk.

Uiteraard ontvang je een goed passend salaris binnen de Cao Kinderopvang en een eindejaarsuitkering van 3%. Er is een mobiliteitsregeling, zodat je gemakkelijk door het land kunt reizen voor afspraken en bijeenkomsten.

 

Fulltime/parttime: 28-32-36u per week

Soort dienstverband: onbepaalde tijd

Salaris: €3.500,00 - €5.200,00 per maand


Geïnteresseerd?

Wil je meer weten? Bel of app dan naar Yvonne Wouters op 06-51358976. Wil je reageren? Dan zien we je reactie graag verschijnen via y.wouters@viaviela.nl.

 

Denk je als recruiter een geschikte kandidaat te kunnen vinden voor deze vacature, laat ons dan weten waarom, hoe en onder welke voorwaarden. Dan bekijken wij of jij voor ons de juiste partner bent.