Welkom bij ViaViela

Franchisemanager (4/5 dagen per week)

Gastouderbureau ViaViela is al jaren marktleider op het gebied van kleinschalige kinderopvang in huis, voor de komende jaren heeft ViaViela een verdere groei ambitie om een nog stevigere marktpositie in de nemen. Ter vervanging zijn wij op zoek naar een franchisemanager die onze franchisenemers gaat ondersteunen.


Wat ga je doen?

In deze functie lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie en de groeiambities. Je begeleidt en coacht franchisenemers (circa 30) bij het runnen van hun bedrijf en adviseert ze op proactieve wijze. Je ondersteunt ze om doelen te stellen en deze op efficiënte en effectieve wijze te behalen. Je draagt de visie van ViaViela uit, kent de formule en het jaarplan en zorgt dat franchisenemers in dit spoor zitten. Je gaat ook een rol spelen in de werving en selectie van nieuwe franchisenemers.

De franchisenemers worden niet alleen begeleid door een franchisemanager, maar op operationeel niveau ook door een supportteam. Deze collega’s weten alles op het gebied van wet- en regelgeving, administratie en werkprocessen.

Samen met de verkoopmanager (verantwoordelijk voor de aansturing van de hele uitvoerende organisatie) en een collega manager gastouderbureau vorm je een team en geef je sturing aan alle vestigingen.

Heb je geen beeld van wat een franchisenemer binnen ViaViela precies doet? Lees dat dan hier. Zo kun je je een goede voorstelling maken wie je in deze rol gaat begeleiden.


Jouw profiel

Je bent  gedreven, ondernemend en in staat om de verbinding te maken tussen franchisegever en franchisenemer. Je weet mensen te overtuigen en je enthousiasme werkt aanstekelijk. Jij hebt overal ideeën en oplossingen voor, zowel op het gebied van het werven van nieuwe klanten als het handig en efficiënt indelen van je werk. Je bent een snelle denker, handig met systemen, inrichten van je eigen werkstructuur etc. Je kunt snel schakelen tussen tactisch en operationeel niveau; je bent dus analytisch, maar ook pragmatisch ingesteld. Je kunt adviseren, maar ook meedenken en meedoen. 

Je bent klant- en resultaatgericht en bewezen commercieel succesvol. Je hebt veel ervaring in persoonlijke klantgesprekken. Onze ondernemers zijn soms eigenwijs, daarom is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en overtuigend en consequent bent en ook direct in je communicatie. Je bent gewend tegengas te krijgen, maar laat je daardoor niet uit het veld slaan.


Verder

  • Beschik je over een afgeronde HBO/WO opleiding
    (Voorkeur commercieel, bedrijfskundig of management)

  • Heb je ervaring in het op resultaatgerichte wijze coachen

  • Ben je breed algemeen ontwikkeld, je weet wat er speelt in Nederland

  • Beschik je over een eigen auto voor je werk

  • Woon je bij voorkeur ergens in de regio Den Bosch (Centraal punt waarbij zowel onze franchisenemers, als het centrale kantoor in Lieshout goed bereikbaar zijn)

Ervaring in de kinderopvang is niet nodig. Natuurlijk is interesse in ons werkveld onontbeerlijk en ben je enthousiast om je verder te verdiepen in de ontwikkelingen binnen de branche en de wettelijke kaders waarmee we te maken hebben.  Ervaring binnen de zakelijke dienstverlening (bijvoorbeeld de uitzendbranche) is juist wel gewenst. Hierdoor ben je gewend bedrijfsmatig te kijken en resultaatgericht te werken. Heb je daarnaast al ervaring opgedaan binnen een franchiseorganisatie of heb je zelf ervaring met ondernemen, dan is dat uiteraard een pré.


Over ViaViela

ViaViela opgericht is 2005 is met bijna 60 vestigingen/gastouderbureaus door het hele land al jaren de grootste organisatie in gastouderopvang van Nederland. Hiermee zijn wij wekelijks verantwoordelijk voor de opvang van meer dan 15.000 kinderen. Wij faciliteren ouders en gastouders op een slimme en efficiënte manier. Halen het beste in hen naar boven en ondersteunen waar nodig. Hiermee willen wij het best gewaardeerde gastouderbureau van Nederland zijn.


Wij bieden jou

Een uitdagende functie binnen een ambitieuze organisatie, die in beweging is. Je hebt veel vrijheid ten aanzien van je dag- en weekindeling. Je rijdt in je eigen auto, maar ontvangt een goede reiskostenvergoeding. Uiteraard ontvang je een passend salaris, binnen de cao kinderopvang.

De eerste maanden werk je veel mee met het supportteam om operationele kennis op te bouwen die je weer kunt toepassen in de begeleiding van franchisenemers. Geleidelijk maak je steeds meer de stap naar buiten van begeleiding op operationeel naar meer strategisch niveau.

Kies jij voor een zakelijke functie, binnen een branche die echt iets betekent voor mensen, dan is dit jouw baan. Stuur je motivatie en CV naar Yvonne Wouters via deze link. Wij zijn ook erg nieuwsgierig naar een eerste indruk, heb jij het lef om een filmpje mee te sturen waarin jij jezelf voorstelt? Dan heb jij een streepje voor.

 

Wij geloven in de kracht van onze eigen werving. Van aangeboden ondersteuning hierin maken wij geen gebruik.