Welkom bij ViaViela

Online campagne marketeer (32 uur)

Ben jij een echte resultaat gerichte marketing specialist. Wil jij social media en inboundmarketing campagnes bedenken en uitvoeren, met als doel telkens weer een hogere leadconversie te realiseren? Dan is dit jouw baan!


Wat ga je doen?

In deze rol ga jij aan de slag met het bedenken en uitwerken van social media en inbound marketing campagnes om leads te generen voor Gastouderbureau ViaViela. Zowel voor ons gastouder- als ons franchisenetwerk. Jij weet prospects aan te trekken, te informeren, te beïnvloeden en te verleiden.

Werving gastouders

Ons huidige, landelijke netwerk bestaat momenteel uit 5.000 gastouders. Zij verzorgen dagelijks kleinschalige kinderopvang aan zo’n 15.000 kinderen. Als grootste gastouderbureau van Nederland is ViaViela altijd op zoek naar nieuwe gastouders. In jouw functie ga je met diverse content vormen aan de slag om (potentiële) gastouders te interesseren voor het vak gastouderschap en ViaViela. Met behulp van marketing automation volg je deze geïnteresseerden verder op, met als doel dat zij zich inschrijven bij ViaViela. Elke keer weer weet jij op een creatieve manier inhoudelijke campagnes te bedenken om verschillende doelgroepen aan te spreken.

Werving franchisenemers

ViaViela heeft ruim 50 gastouderbureaus verspreid over Nederland. Alle bureaus worden gerund door franchisenemers die elke dag weer aan de slag zijn met het bemiddelen van vraag- en gastouders. ViaViela wil de komende jaren haar vestigingennetwerk nog verder uitbreiden en daarom is de tweede doelgroep die jij gaat werven (nieuwe) ondernemers die onder de vlag van ViaViela een gastouderbureau gaan openen. Jij zet een online strategie op, die je ook uitvoert, waarmee je potentiele kandidaten naar ons toe trekt.

Sluit je aan bij ons marketingteam

Je werkt intensief samen met onze online marketeer die verantwoordelijk is voor SEO/SEA en onze website. Jullie gaan je krachten en expertise bundelen om nog meer gastouders in Nederland te binden aan ViaViela. Onze marketingcommunicatiemedewerker ondersteunt jullie in de online marketingactiviteiten. Deze collega is tevens verantwoordelijk voor al onze offline activiteiten, landelijk en ter ondersteuning van marketingactiviteiten regionaal. Jullie hebben allemaal je specifieke kennis en verantwoordelijkheden en tegelijkertijd werken jullie samen om de bedrijfsdoelstellingen van ViaViela te behalen.


Wie ben jij?

 • Jij leeft met je telefoon in de hand. Je bent een echte social freak, we kunnen jou overal vinden en volgen en geen enkel social kanaal heeft nog geheimen voor jou.
 • Je bent continue op zoek naar manieren om de effectiviteit van (content)campagnes te verbeteren en daarmee het bereik en de conversie te vergroten. 
 • Je bent verantwoordelijk voor het zelf actief verzamelen, creëren en publiceren van relevante content (webteksten, blogs, video, etc.).
 • Je bent creatief met teksten en bent handig en goed in de Nederlandse taal.
 • In samenwerking met anderen ben je iemand die graag het voortouw neemt.
 • Je bent gewend resultaatgericht te werken en wordt gedreven door het bereiken van uitzonderlijke resultaten.
 • Je evalueert je eigen campagnes en stuurt bij als dat nodig is om je doel te bereiken.
 • Heb je ook nog ervaring in recruitment marketing, dan maak je het plaatje echt compleet!

En verder ...

 • Je beschikt over een afgeronde HBO/WO-opleiding die aansluit op deze functie.
 • Je hoeft geen doorgewinterde marketing specialist te zijn voor deze functie, maar enkele jaren werkervaring op dit gebied is wel nodig gezien de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.
 • Je bent creatief, snel en handig.
 • Je hebt het lef en gaat voortvarend te werk.
 • En bovenal … je bent proactief en hebt een echte hands-on mentaliteit.

Wat biedt ViaViela jou?

ViaViela is een ambitieuze organisatie die hard gegroeid is de afgelopen jaren. Maar onze ambitie is nog groter. Wij geloven dat onze social strategie en Inbound marketing daar een belangrijke bijdrage aan levert. Wij bieden jou een leuke, zelfstandige en afwisselende baan bij de marktleider in gastouderopvang.


Het ViaViela team bestaat uit een gedreven club mensen die hard werken aan oplossingen die het leven van onze (gast)ouders makkelijker en leuker maken. ViaViela is een ondernemende werkgever, met ruimte voor eigen inbreng, initiatieven en persoonlijke ontwikkeling. Een werkgever die rekening houdt met jouw wensen en doelen. Arbeidsvoorwaarden en salaris zijn volgens de CAO kinderopvang.


Ons kantoor is nu nog een beetje verstopt in Lieshout, maar we gaan in 2021 verhuizen. In februari 2021 strijken we neer bij C*Park bata in Best. Door Corona zijn we allemaal meer thuis gaan werken en we hebben daarvan de voordelen ervaren. Dit willen we vasthouden, ook als de situatie het straks weer toelaat om meer bij elkaar te zijn. Je werkt dus afwisselend op kantoor, thuis of misschien is er wel ergens een leuke werkplek in jouw woonplaats waar je af en toe neerstrijkt. 


Over ons bedrijf

ViaViela: ons ideaal

It takes a village to raise a child, opvoeden is iets dat je niet alleen doet. ViaViela begrijpt dat als geen ander. Wij geven ouders de handvatten om het samen te doen. Samen met een gastouder, samen met deskundigen en samen met al die anderen in de omgeving van een kind. Want het geluk van het kind, dat staat centraal. Wij faciliteren ouders en gastouders op een slimme en efficiënte manier, zonder te betuttelen. Halen het beste in hen naar boven en ondersteunen waar nodig.

ViaViela: wat we doen
ViaViela is met ruim 55 vestigingen verantwoordelijk voor de opvang van duizenden kinderen, verspreid over 5.000 opvanglocaties door heel Nederland. Wij zorgen ervoor dat onze gastouders voldoen aan alle wettelijke eisen en dagen hen uit om zich verder te ontplooien. Daarnaast brengen we ouders en gastouders bij elkaar en ondersteunen we hen bij alles rondom de opvang. Dit doen we onder meer met (be)hulp van onze klantenservice, gastouderadministratie, online cursussen en andere internetapplicaties die we zelf gebouwd hebben.


Interesse?

Ben je enthousiast? Stuur je CV met motivatie waarin jij uitlegt waarom jij geschikt bent voor deze functie via deze link. Vragen? Neem dan contact op met Marlouke Walraven via m.walraven@viaviela.nl of 06-33035840.

 

Wij geloven in de kracht van onze eigen werving en selectie. Van aangeboden hulp of ondersteuning hierin, zullen wij geen gebruik maken.