Welkom bij ViaViela

Campagne marketeer (meewerkend manager) (28-32 uur)

Ben jij een echte resultaatgerichte online marketing specialist gericht op werven van nieuwe klanten? En ga jij samen met ons het verschil maken om ViaViela als marktleider op het gebied van kleinschalige kinderopvang in Nederland naar een nog hoger level te tillen? 

Binnen ViaViela ligt jouw uitdaging op 2 aandachtsgebieden:  


Online Marketingstrategie

Jouw verantwoordelijkheid is het ontwikkelen van een marketingstrategie gericht op werving van nieuwe klanten. Dit vertaal je naar online campagnes, die je ook zelf opzet. En dat laatste doe je natuurlijk niet alleen. In jouw team werkt een ervaren online marketeer die alles weet van onze website, ons marketing automation platform en de inzet van SEO/SEA. Onze marketingmedewerker ondersteunt je in de uitvoering maar je stroopt zelf ook de mouwen op. Je ontwikkelt content en zorgt ervoor dat deze via de juiste kanalen en met het juiste doel wordt ingezet.

Wij werken graag Agile en geloven in trial-and-error. Geen grote plannen met dure campagnes uitgewerkt in een boekwerk, maar een visie en een plan op één A4’tje gericht op het bereiken van resultaten. Dat is het startschot en dan gaan we aan de slag. Deze functie is dus echt pionieren en hands-on. Jij bouwt een onlinestrategie uit, en alles erop gericht om zoveel mogelijk goede leads naar ons toe te trekken. 


Kortom: Campagnes bedenken, uitvoeren, meten en bijsturen. Met de juiste analyses kom jij tot een situatie van low cost high impact.


Generen van leads

Dagelijks zijn wij bezig met het genereren van leads. Er zijn 3 doelgroepen waar we ons op richten:

 • Gastouders
  Ons huidige, landelijke netwerk bestaat uit 5.000 gastouders. Zij verzorgen dagelijks kleinschalige kinderopvang aan zo’n 15.000 kinderen. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe gastouders.
 • Vraagouders
  Elke dag vangen onze gastouders kinderen op en elk jaar starten er bij de gastouders weer nieuwe kinderen. We onderscheiden ons in de markt door continu nieuwe opvangkinderen bij gastouders aan te dragen.
 • Franchisenemers 
  ViaViela heeft ruim 50 gastouderbureaus verspreid over Nederland. Alle bureaus worden gerund door franchisenemers die elke dag weer aan de slag zijn met het bemiddelen van vraag- en gastouders. ViaViela wil de komende jaren haar vestigingennetwerk verder uitbreiden. Je ontwikkelt een plan om kandidaat franchisenemers aan te trekken.

 


Wie ben jij?

 • Jij bent een senior online marketeer, assistent manager of manager online marketing
 • Je vindt het leuk om zowel op strategisch als uitvoerend niveau aan de slag te gaan
 • Je bent gewend resultaatgericht te werken en wordt gedreven door het bereiken van uitzonderlijke resultaten
 • Jij bent analytisch sterk en hebt een ruime ervaring in het bijsturen van campagnes op basis van de cijfers/resultaten
 • Je bent iemand die graag het voortouw neemt, snel denkt en pragmatisch is
 • Jij bent een gedreven online marketing specialist, die sturing geeft, maar vooral ook meedoet en voordoet
 • Je weet hoe je op een slimme manier content verzamelt en creëert
 • Je hebt lef en gaat voortvarend te werk
 • Je beschikt over een afgeronde HBO/WO-opleiding die aansluit op deze functie.

Wat biedt ViaViela jou?

ViaViela is hard gegroeid de afgelopen jaren, maar onze ambitie is nog groter. Wij bieden jou een hele zelfstandige en afwisselende baan bij de marktleider in gastouderopvang. Samen met 25 gedreven collega’s op het hoofdkantoor en meer dan 100 collega’s in het land, zijn we elke dag weer aan het werk om onze ambities waar te maken.

ViaViela is een ondernemende werkgever met ruimte voor eigen inbreng, initiatieven en persoonlijke ontwikkeling. Een werkgever die rekening houdt met jouw wensen en doelen. Arbeidsvoorwaarden en salaris zijn afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring. 

Je inschaling en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO kinderopvang.

ViaViela is gevestigd in een gloednieuw kantoor bij C*park Bata in Best. Een plek waar we elkaar ontmoeten en waar we samen plannen maken. Maar de meesten van ons werken ook gedeeltelijk thuis (nu door corona helaas iets meer dan we graag zouden willen).


ViaViela: wat we doen

ViaViela is met ruim 50 vestigingen verantwoordelijk voor de opvang van duizenden kinderen, verspreid over 5.000 opvanglocaties door heel Nederland. Wij zorgen ervoor dat onze gastouders voldoen aan alle wettelijke eisen en dagen hen uit om zich verder te ontplooien. Daarnaast brengen we ouders en gastouders bij elkaar en ondersteunen we hen bij alles rondom de opvang. Dit doen we onder meer met (be)hulp van onze klantenservice, gastouderadministratie, online cursussen en andere internetapplicaties die we zelf gebouwd hebben.


Interesse?

Ben je enthousiast en pas jij binnen het profiel? Stuur dan je CV met motivatie waarin jij uitlegt waarom jij geschikt bent voor deze functie via deze link. Vragen? Bel of app dan met Danielle van den Boom, recruiter bij ViaViela 06-23293812.

 

Wij geloven in de kracht van onze eigen werving en selectie. Van aangeboden hulp of ondersteuning hierin, zullen wij geen gebruik maken.