Welkom bij ViaViela

Recruiter (20 uur)

In deze nieuwe functie binnen ViaViela word jij de spil in de werving en selectie van franchisenemers.


Vestigingennetwerk ViaViela

ViaViela heeft ruim 50 gastouderbureaus verspreid over Nederland. Deze bureaus worden gerund door franchisenemers die elke dag aan de slag gaan met het bemiddelen en begeleiden van vraag- en gastouders. ViaViela groeit en heeft nog grotere ambities. We willen de komende jaren het vestigingennetwerk verder versterken en uitbreiden. Daarnaast is er ook vervangingsvraag. Jij als recruiter gaat ViaViela helpen deze groei te versnellen. Wil je weten wat een franchisenemer binnen ViaViela precies doet, kijk dan op onze website onder het kopje “Franchisenemer worden".


Wat ga je doen?

Jij zorgt dat onze kandidaten funnel continu gevuld is. Dit doe je door actief te searchen op LinkedIn en cv-databanken. Daarnaast kies je samen met onze ‘social strategie en inbound marketeer’ de juiste (arbeidsmarkt)communicatie instrumenten. Omdat we ondernemers (franchisenemers) zoeken en geen werknemers maken we geen gebruik van vacaturewebsites.

Tonen kandidaten interesse, dan geef jij meer informatie over ondernemen onder de vlag van ViaViela en maak je kandidaten enthousiast. Jij voert kennismakingsgesprekken; geen standaard sollicitatiegesprek zoals bij medewerkers in loondienst. De kandidaat wil alles horen over ondernemen bij ViaViela om te kunnen inschatten of de formule aanspreekt. En jij wil er (met je goede vraagtechnieken) achter komen of een kandidaat-franchisenemer over de juiste gedragscompetenties en drijfveren beschikt om succesvol te kunnen zijn binnen ViaViela.

Het werven van franchisenemers vraagt een lange adem en is complexer dan het vervullen van vacatures in loondienst. Het selectietraject voor een franchisenemer duurt ongeveer 3 maanden. Jij bent in dit traject het visitekaartje voor ViaViela, maar ook het persoon op wie een kandidaat telkens kan terugvallen. Je werkt actief samen met de franchisemanagers die uiteindelijk samen met een kandidaat het besluit nemen om te starten binnen ViaViela.

Het werven van franchisenemers is je hoofdtaak. Maar wij zetten jouw expertise ook graag in, bij twee andere processen.

 • Als gastouderbureau zijn wij dagelijks bezig met het werven van gastouders die wij kunnen bemiddelen. We zetten allerlei activiteiten in om gastouders te werven. Onze ‘verkoop’ en ‘marketing’ teams, maar ook de vestigingen in het land zijn hier dagelijks mee bezig. Omdat in deze doelgroep krapte ontstaat, kunnen inzichten maar ook activiteiten vanuit het oogpunt recruitment zeker bijdragen. Met jouw expertise ga je dus ook een aandeel leveren in dit proces.
 • En omdat jij de enige recruiter in onze organisatie bent, ben jij natuurlijk ook de aangewezen persoon om onze interne vacatures te vervullen.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over goede interviewtechnieken en luistert niet alleen naar het antwoord op een vraag, maar probeert er achter te komen hoe iemand echt is en wat iemand drijft
 • Je bent een echt zelfstarter, gaat niet achter je bureau zitten wachten tot het werk op je af komt
 • Je vindt social media een handig medium en bent actief op LinkedIn en Facebook
 • Je bent communicatief handig (mondeling, mail, app etc) en hebt een grote gun-factor
 • Je houdt overzicht in je werk en werkt gestructureerd
 • Je stelt graag doelen en bent gedreven deze te realiseren
 • Bij voorkeur heb je ervaring met het inzetten van testen tijdens het recruitmentproces. ViaViela werk met de Disc gedrags- en drijfveren test.

En verder

 • Je beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding
 • Je hebt ervaring als recruiter en het voeren van selectiegesprekken met kandidaten voor functies op Hbo-niveau. (corporate en/of bureau)
 • Je hebt ervaring met searchen via LinkedIn en andere jobboards

Heb jij al ervaring in het werven van ondernemers of heb jij op een andere manier een link met ondernemerschap? Dan maak je het plaatje echt compleet!


Wat biedt ViaViela jou

Een super leuke nieuwe functie bij een succesvol bedrijf dat vanaf 2021 gevestigd is in een nieuw kantoor in Best. Daar werk je samen met ongeveer 20 collega’s. Bovendien heb jij de vrijheid om binnen deze functie jouw manier van werken vorm te geven en ons te verrassen met nieuwe ideeën en initiatieven.

Naast een passend salaris (gebaseerd op de CAO kinderopvang, schaal 8), krijg je een eindejaaruitkering van 2% en natuurlijk 8% vakantiegeld. Je krijgt 29 vakantiedagen per jaar (obv 36-urig dienstverband), een woon-werkverkeer reiskostenvergoeding en ook voor jouw pensioenregeling is gezorgd.

Door Corona zijn we allemaal meer thuis gaan werken en we hebben daarvan de voordelen ervaren. Dit willen we vast houden, ook als de situatie het straks weer toelaat om meer bij elkaar te zijn. Je werkt dus afwisselend op kantoor of thuis. Kandidaten spreek je telefonisch, online, op kantoor of je maakt een afspraak in de regio waar de kandidaat woont.


Wie zijn wij?

ViaViela is het grootste gastouderbureau in Nederland. We bemiddelen via meer dan 50 vestigingen ruim 4000 gastouders. In elke gemeente in Nederland, vind je wel een gastouder die is aangesloten bij ViaViela. Wij zorgen ervoor dat onze gastouders voldoen aan alle wettelijke eisen en dagen hen uit om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast brengen we ouders en gastouders bij elkaar en ondersteunen we hen bij alles rondom de opvang. Dit doen we onder meer met (be)hulp van onze klantenservice, gastouderadministratie, online cursussen en andere internetapplicaties die we zelf gebouwd hebben.


Interesse?

Ben je enthousiast? Stuur je CV met motivatie waarin jij uitlegt waarom jij geschikt bent voor deze via nieuwe functie via deze link. Vragen? Bel of app dan met Yvonne Wouters  06-51358976.

Gastouderbureau ViaViela hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees hier onze privacyverklaring.

Wij geloven in de kracht van onze eigen werving en selectie. Van aangeboden hulp of ondersteuning hierin, maken wij geen gebruik.