Nieuws

Cito laat ViaViela gastouders ontdekken en groeien

 

Spelen, ontdekken en groeien

De educatieve aanpak 'Piramide voor gastouders' van Cito biedt een leuke en leerzame aanpak om jonge kinderen in een veilige omgeving te begeleiden. Spelen, ontdekken en groeien staan hierbij centraal.

Vanaf 1 januari 2015 hebben alle gastouders van ViaViela de mogelijkheid om het Piramide pakket af te nemen. Naast de aanschaf van het pakket wordt de gastouder begeleid om de methode op de juiste manier in de praktijk te kunnen brengen. “We willen onze gastouders uitdaging en verdieping binnen hun vakgebied blijven bieden. Met Cito hebben we een partij gevonden waar we qua kwaliteitsbeleving helemaal mee op één lijn zitten. Niet alleen onze opvangkinderen groeien door deze educatieve aanpak maar ook onze professionals” aldus Hubèr Agterberg, directeur ViaViela.

ViaViela en Cito hebben elkaar gevonden in gevoel voor kwaliteit

Piramide van Cito is een veel gebruikte VVE-aanpak. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. De doelstelling van VVE is de ontwikkeling van kinderen al op jonge leeftijd zo te stimuleren dat hun kansen op een goede schoolloopbaan worden vergroot. Piramide bestaat al sinds 1996 voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen en is nu ook speciaal voor gastouders ontwikkeld. “ViaViela en Cito hebben elkaar gevonden in hun geloof dat kwaliteit in ieder stukje van de organisatie zit. Samen zet je steeds de volgende stap. Zo kunnen we gezamenlijk uiteindelijk het beste bieden aan jonge kinderen”, aldus Irma Koerhuis, Manager Jonge Kind bij Cito.

Om gastouders een optimale begeleiding te kunnen geven, zijn alle consulenten van ViaViela en hun medewerkers op 11 december 2014 getraind over de basisprincipes, inhoud en werkwijze van Piramide. Aan het eind van deze trainingsdag ontvingen alle deelnemers een bewijs van deelname van Cito. Een succesvolle aftrap van de samenwerking tussen ViaViela en Cito is daarmee een feit!