Nieuws

ViaViela geeft gids met financiële tips voor vierde keer uit

De Gastoudergids is een initiatief van Gastouderbureau ViaViela. Dit jaar komt de gids voor de vierde keer uit. Directeur Hubèr Agterberg legt uit wat de Gastoudergids actueler dan ooit maakt. “Gastouders en nanny’s zijn vakmensen die al hun tijd steken in het runnen van hun eigen opvang. Echter, om een succesvolle carrière als zelfstandig opvangprofessional op te bouwen, is het daarnaast belangrijk om tijd en energie te steken in de zakelijke kant van het werk. Vooral nu er zekerheid is gekomen over de vraag of je als gastouder in aanmerking komt voor het stempel ‘zelfstandig ondernemer’ bij de Belastingdienst. Voldoe je als gastouder aan de voorwaarden die de Belastingdienst aan zelfstandig ondernemers stelt? Dan mag je gebruikmaken van fiscale voordelen. Hierdoor betaal je minder belasting over je inkomsten en houd je meer geld over. Geld, wat je kunt besteden aan bijvoorbeeld een pensioenvoorziening, of waarmee je een buffer opbouwt. De Gastoudergids 2019 helpt gastouders bij het maken van slimme financiële en fiscale keuzes. Zo kunnen zij rekenen op meer financiële zekerheid voor zichzelf.”

Inhoud van de gids

De Gastoudergids legt uit aan welke voorwaarden een gastouder moet voldoen om als zelfstandig ondernemer te worden gezien. Ook Financieel adviesbureau FAGON werkte aan de productie mee. In de gids komen de verschillen tussen het werken als freelancer of ZZP-er aan bod. Ook wordt er ingegaan op de regeling Dienstverlening aan huis, de Wet minimumloon en praktische zaken zoals het bepalen van een goed uurtarief. Verder staan er allerlei tips in, bijvoorbeeld over de aangifte inkomstenbelasting en aftrekbare kosten. Tot slot biedt de gids informatie over onderwerpen zoals: het opbouwen van pensioen, het verzekeren van arbeidsongeschiktheid en zwangerschapsverlof.

Gratis te downloaden

De gids is niet alleen beschikbaar voor gastouders van ViaViela, maar is hier voor alle gastouders en nanny’s gratis e-book te downloaden.