Nieuws

Webinar 'Opnieuw wennen'

Voor elk kind dat nieuw op de opvang komt, is er een wenperiode. Ook voor ouders is het soms moeilijk om hun kind achter te laten bij de gastouder. Nu de opvang door de coronacrisis in veel gevallen een aantal weken niet of anders heeft plaatsgevonden, is het belangrijk aandacht te besteden aan ‘opnieuw’ wennen.

 

Masterclass ‘Opnieuw wennen’

Kiki Coaching & Training heeft een online masterclass ontwikkeld waarin zij de theorie over ‘opnieuw’ wennen behandelen en hoe kinderen en ouders die verschillend kunnen ervaren. Ook het bieden van veilige opvang tijdens de coronacrisis komt aan bod. Vervolgens gaan de deelnemers in kleine ‘virtuele’ groepen met elkaar in gesprek, met als doel ideeën uit te wisselen over de vertaling van de opgedane kennis naar de praktijk. Aan het einde worden zoveel mogelijk vragen beantwoord.

 

Extra's

Na het volgen van de masterclass ontvangt iedere deelnemer twee documenten:

♦ Tips over ‘Opnieuw wennen’

♦ Een inventarisatielijst om naar ouders te sturen voordat de opvang weer begint. De antwoorden op de vragen geven je inzicht in hoe het kind en de ouders deze periode hebben beleefd.

 

Wil jij deze masterclass niet missen?

Schrijf je dan direct in! De masterclass wordt online verzorgd op:

♦ Zaterdag 2 mei van 10.00 – 12.00 uur

♦ Woensdag 6 mei van 19.30 – 21.30 uur (inschrijven vanaf 2 mei om 12.00 uur)

Na inschrijving ontvang je maximaal 24 uur voor aanvang een mail met een link, inlogcodes en uitleg.

 

Gratis voor alle gastouders in Nederland

De masterclass ter waarde van 10 euro, wordt door Gastouderbureau ViaViela gratis aangeboden aan alle gastouders in Nederland. Per sessie zijn 400 plekken beschikbaar. Wees er dus snel bij want … vol = vol.

 

Meld je hier direct aan!