Nieuws

Opa en oma letten steeds meer op de kleintjes

Een belangrijke reden hiervoor is dat grootouders hun kinderen willen ontlasten en de kans willen geven om een eigen carrière op te bouwen. Tegelijkertijd hebben steeds meer gezinnen de hulp van opa en oma hard nodig om alle ballen in de lucht te kunnen houden. Deze hulp is meestal een aanvulling op andere vormen van kinderopvang en er wordt steeds vaker gebruik van gemaakt.

Opa en oma als gastouder

Opa’s en oma’s zijn natuurlijk als geen ander in staat om voor hun kleinkinderen te zorgen. Zij bieden een vertrouwde omgeving, waarin kinderen warmte en liefde voelen en zichzelf kunnen zijn. Als ouder weet je als geen ander hoe jouw kinderen worden opgevangen als ze bij opa en oma zijn.

Kinderopvangtoeslag

Gastouderopvang door grootouders wordt door de overheid gezien als een volwaardige vorm van kinderopvang. Opa en/of oma moeten, als zij als gastouder de kleinkinderen opvangen, voldoen aan alle eisen die de overheid stelt. Dat betekent dat zij over de juiste diploma’s en getoetste vaardigheden moeten beschikken en vervolgens als erkend gastouder geregistreerd worden.

Als je als ouder gebruik maakt van opvang door opa of oma dan mag je, als opa of oma voldoet aan alle criteria om als erkend gastouder geregistreerd te worden, aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. Bij ViaViela helpen we ouders en grootouders om aan alle voorwaarden hiervoor te voldoen.

Op deze manier maak je als ouder gebruik van vertrouwde opvang én kun je opa en oma hiervoor ook financieel belonen. Dat maakt goede opvang ook heel betaalbare opvang!

Check hier vrijblijvend in een paar eenvoudige stappen je financiële voordeel.