Nieuws

Berichtgeving over het coronavirus

In Nederland zijn een oplopend aantal besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Dit roept begrijpelijk ook vragen op binnen de kinderopvang en zorgt mogelijk voor ongerustheid. Daarom informeren wij je over de laatste ontwikkelingen.

 

Volg het advies van GGD en RIVM

De situatie rond het coronavirus verandert met de dag. Het is daarom belangrijk om in deze situatie de adviezen van GGD i.s.m RIVM te volgen. Alle GGD-en in Nederland volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet. Dit doen zij samen met alle hulpverleners in de regio’s en in afstemming met het RIVM. Ook alle huisartsen worden goed geïnformeerd door de GGD. Deze instanties beschikken over de laatste actuele informatie en de kennis en kunde hoe te handelen bij een virusuitbraak.


Kijk dagelijks voor meer informatie

Zorg dat je als opvangprofessional en als ouder op de hoogte blijft van het laatste nieuws en adviezen. Volg hiervoor de onderstaande media:

- Kijk voor informatie in jouw regio op de website van de regionale GGD
- Het RIVM geeft op hun website antwoorden op veel gestelde vragen
- De Rijksoverheid heeft een speciale pagina ingericht voor vragen over het coronavirus en de kinderopvang
- Staat jouw vraag hier niet tussen? Bel dan met de GGD in jouw regio.


Handen wassen

Goed handen wassen, hoesten en niezen in je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken, dat weten wij in de kinderopvang natuurlijk al lang. Maar hoe wassen we onze handen eigenlijk? Kijk dit filmpje over goed je handen wassen en oefen het met je (opvang)kinderen.