Nieuws

Vakantie in het buitenland

Ben je tijdens je vakantie in het buitenland geweest? Dan is het belangrijk om te weten dat hierover een wijziging is opgenomen in het Protocol Gastouderopvang. Er is extra informatie opgenomen voor ouders en kinderen die terugkomen uit een vakantieland met een oranje of rood reisadvies.

 

Inhoud wijziging 

Voor ouders en kinderen die terugkeren uit een land of een gebied met een oranje of rood reisadvies vanwege het coronavirus, geldt het dringende advies om bij thuiskomst 14 dagen in quarantaine te gaan. Dit geldt ook als het reisadvies tijdens de reis is veranderd naar oranje of rood.

Voor kinderen tot 4 jaar geldt dat zij tijdens hun quarantaineperiode niet naar de gastouderopvang mogen. Dit is een voorzorgsmaatregel, vanwege het frequente en intensieve contact (verzorging, voeding, knuffelen) dat kinderen in deze leeftijdscategorie hebben met de pedagogisch medewerkers en gastouders.

Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar geldt als uitzondering dat zij wel naar de gastouderopvang mogen, tenzij zij corona-gerelateerde klachten hebben of een huisgenoot met koorts en/of benauwdheid. Ouders mogen hun kinderen echter tijdens hun eigen 14 dagen thuisquarantaine niet halen of brengen.

 

Bekijk het gewijzigde protocol