Nieuws

ViaViela verstevigt haar leidende regionale positie door vier nieuwe ‘overnames’

Coronacrisis of niet, ViaViela heeft haar positie als marktleider de afgelopen maanden verder verstevigd. De dienstverlener in kleinschalige en persoonlijke kinderopvang heeft de activiteiten van drie gastouderbureaus en een in Nanny opvang gespecialiseerd gastouderbureau overgenomen. Dit te midden van de verhuisdozen, want het hoofdkantoor is begin februari verhuisd van Lieshout naar Best.

Ondanks de coronaperikelen heeft ViaViela samen met haar lokale ondernemers de afgelopen maanden haar uitbreidings- en groeiplannen verder gerealiseerd. Zo gaan gastouders en ouders van gastouderbureaus uit Rijssen, Eindhoven en Zuid-Limburg  sinds kort verder onder de ViaViela-vlag. Met de overname van de activiteiten van een gespecialiseerd nanny-bureau uit de regio Den Bosch, zet ViaViela bovendien een belangrijke stap in de uitbreiding van haar activiteiten op het gebied van nanny-opvang. In deze tak ziet de specialist in kleinschalige en persoonlijke kinderopvang verdere aanvullende groeikansen.

 

ViaViela voorziet verdere consolidatieslag

Eigenaar Hubèr Agterberg over de recente én toekomstige overnames: ‘Aansluiten bij ViaViela levert beide partijen iets op. Voor ons is het de manier om onze positie lokaal en landelijk verder te verstevigen. Kinderen, ouders en gastouders voelen zich goed bij de combinatie van onze persoonlijke aandacht en zorg door onze lokale gezichten, het in eigen beheer ontwikkelde IT platform en de opleidingsfaciliteiten die wij hen bieden. Agterberg ziet een verdere toename van het aantal mogelijke overnames in deze sector door de aanwezige regeldruk, de noodzaak voor schaalvergroting en het kunnen aanbieden van een totaal pakket aan diensten.

Wij zijn blijvend in gesprek met verschillende partijen die zich willen aansluiten en wij verwachten voor dit jaar dan ook een verdere groei van ons netwerk. Ook de branche in zijn geheel is nog niet uitgegroeid. Binnen die groeiende behoefte aan kinderopvang zien we de tendens dat ouders vaker kiezen voor kleinschalige, duurzame kinderopvang op maat. Precies dat vind je bij een gastouder of nanny.’

 

Verhuizing hoofdkantoor

Na 16 jaar in Lieshout te zijn gehuisvest, heeft ViaViela haar hoofdkantoor begin februari verhuisd naar het voormalige Batadorp in Best C’Park Bata. Deze voor ViaViela nieuwe locatie is zowel met de auto als het openbaar vervoer beter bereikbaar én heeft de karakteristieke uitstraling die ViaViela gewend is: gebouw 31 op het Batapark heeft namelijk een Rijksmonumentale status. Het monumentale pand is voorzien van alle moderne faciliteiten met ruimte voor eventuele uitbreiding in de toekomst.