Nieuws

ViaViela neemt gastouderbureau B4kids over

ViaViela neemt gastouderbureau B4kids over

ViaViela, het familiebedrijf uit Lieshout, neemt het gastouderbureau B4kids over. Dit bureau was onderdeel van het vorige week failliet verklaarde Estro. Ouders en gastouders worden door consulenten van ViaViela persoonlijk begeleid bij de praktische en fiscale zaken rondom de overname.

“Een faillissement van een gastouderbureau creëert altijd onrust, zowel bij ouders als bij gastouders ”, vertelt directeur Hubèr Agterberg van ViaViela. “Iedereen heeft maar één zorg: hoe zorgen we ervoor dat de opvang gewoon door gaat? Daarom gaan we er alles aan doen om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Voor ViaViela is dit niet de eerste keer dat zij ouders na een faillissement begeleiden. Gastouders en ouders worden persoonlijk begeleid en in de opvangsituatie verandert niets. Alle administratieve aanpassingen worden door het bureau geregeld. Op die manier blijft aanspraak op kinderopvangtoeslag behouden en blijft de gastouder verzekerd van inkomsten. Het belang van de betrokken kinderen staat voorop, zij moeten bij hun bekende gastouder kunnen blijven.

ViaViela
ViaViela is het grootste gastouderbureau van Nederland. “Wij verzorgen sinds 2005 de opvang van duizenden kinderen, “ vertelt Agterberg. “Gastouderopvang is een vorm van kleinschalige kinderopvang die een geheel eigen manier van werken vraagt. ViaViela verzorgt alleen deze vorm van opvang en is er expert in. ViaViela is gespecialiseerd in het verbinden van ouder en gastouder via Oppas.nl, het grootste gratis netwerk op het gebied van gastouderschap. Bovendien zijn we een solide familiebedrijf dat de opvang van kinderen centraal zet.”