Nieuws

Wat betekenen de aangescherpte maatregelen

De aangescherpte maatregelen die vanmiddag bekend zijn gemaakt roepen direct veel vragen op. Er is op meerdere plekken informatie te vinden. Wij vinden het belangrijk dat we antwoorden uit eerste hand krijgen en om zeker te weten dat deze bevestigd zijn.

Na extra overleg en direct contact met het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, geven we jullie via deze weg de antwoorden die we vanavond ontvangen hebben.

 

Gastouderopvang en nanny-opvang dicht

De kinderopvang, gastouderopvang en nanny-opvang gaan dicht tot en met 6 april 2020. Kinderen van wie de ouders in cruciale beroepsgroepen werken, kunnen in principe wel bij de eigen gastouder of nanny terecht.

 

Wat als één van beide ouders in de cruciale beroepsgroep werkt?

Als het kind thuis opgevangen kan worden, is het verzoek dit te doen. Als dit echt niet lukt, dan mogen ouders een beroep doen op de school of kinderopvang.

 

Mijn kind blijft vanaf 16 maart verplicht thuis, moet ik wel blijven betalen voor opvang?

Het kabinet roept ouders op om voor nu alles te laten zoals het is:

  • Betaal de factuur voor opvang zoals u dat altijd doet.
  • Pas niets aan bij de Belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag, zo houdt u uw recht op opvang en de toeslag en wordt deze doorbetaald.
  • U hoeft geen wijzigingen door te geven of uw kinderopvang stop te zetten.

Voor meer vragen en antwoorden verwijzen we graag naar het document dat wij vanuit het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid hebben ontvangen. Je vindt het document hier.

 

Overige vragen

De komende twee dagen wordt er door ons en de betrokken instanties hard gewerkt om antwoorden op openstaande en/of aanvullende vragen nog verder uit te werken. Voor actuele informatie verwijzen we je ook naar www.rijksoverheid.nl.

 

We houden je uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen!

 

Aan bovenstaande informatie en adviezen kunnen geen rechten worden ontleend.