Gastouderschap is vakmanschap

Programma Bijscholing 2019

Ook in 2019 wil ViaViela samen met jou, gastouderopvang verder op de kaart zetten. Dat doen we door je te begeleiden bij het bereiken van jouw doelen en bij het (nog) succesvoller maken van jouw gastouderopvang. We hebben hiervoor een mooi bijscholingsprogramma opgezet. 


Programma

Bekijk hier het bijscholingsprogramma voor 2019:


ViaViela biedt haar gastouders een complete vakopleiding aan om de opvang kwalitatief goed neer te kunnen zetten. Bij het opzetten van een eigen gastouderopvang komt veel kijken. Naast het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor de kinderen, is een professionele communicatie met ouders van groot belang. Ook krijg je te maken met wet-en regelgeving omtrent het bieden van verantwoorde kinderopvang en het runnen van een eigen onderneming. Wij begeleiden  jou bij alle aspecten van de gastouderopvang, zodat je in staat bent je eigen gastouderopvang professioneel vorm te geven.  

Ook ervaren gastouders kunnen deelnemen aan één of meer bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en hun gastouderopvang nog professioneler te exploiteren.

 

Doelgroep: nieuwe en recent gestarte gastouders

Data: data en locatie nog onbekend

Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen
Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen
Bijeenkomst 3 Effectief communiceren

Voor gastouders creëren we gastouderkring per woonplaats of regio. Met een groepje andere collega gastouders ga je tijdens de ontmoetingen met elkaar in gesprek over een thema rondom jouw opvang. De focus ligt op het delen van ervaringen. De bijeenkomsten vinden plaats bij toerbeurt op de opvanglocatie van de verschillende gastouders. Er zal ook altijd een consulent bij aanwezig zijn. Data en tijd zijn nader te bepalen met elkaar.


Heb je interesse? Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar regiobreda@viaviela.nl

Samen spelen, leren en ontdekken. Wie wil dit nou niet?

De term spelenderwijs ontwikkelen hoor je steeds vaker. “Oh, maar dat doe ik al!”, klinkt er vaak achteraan. De vraag is alleen, doe je dit al bewust of laat je kinderen gewoon spelen met het materiaal? Houd je tijdens het spelen bewust rekening met de interactieve vaardigheden of laat je ze gewoon hun gang gaan? Bied je de kinderen ook materialen aan uit de zone van de naaste ontwikkeling of kiezen ze altijd zelf?

Tijdens de workshop 'Spelenderwijs Ontwikkelen' ga je samen met Anja Lutz van de Coole KIDS Box aan de slag met de theorie en met de praktijk. De volgende vragen gaat ze in ieder geval beantwoorden:

- Hoe komt je opdracht over?
- Wat kun je uit materialen halen? 
- Hoe haal je er nog meer uit?
- Hoe kun je jezelf scherp houden?
- Wat zijn de interactie vaardigheden en hoe pas ik ze toe?

Uiteraard is er ook ruimte voor het beantwoorden van vragen. Kortom; een leuke en gezellige avond waar je zelf ook weer even uitgedaagd gaat worden.

Deelname is gratis voor ViaViela gastouders.

Datum: 17 april 2019
Locatie: Oranjeboomstraat 198, Breda

ViaViela organiseert dit jaar twee Gastouderevents

Op 23 maart 2019 in Eindhoven 

Op 2 november 2019 in Delft

Het wordt weer een dag om naar uit te kijken met een grote keuze aan interessante workshops, leuke stands, ontmoetingen met elkaar én, als klap op de vuurpijl, een geweldige spreker: Steven Pont!

Houd onze nieuwsbrieven en de facebookpagina van het Gastouderevent goed in de gaten. De uitnodigingen worden hier aangekondigd.

Op zaterdag 25 mei organiseert ViaViela wederom Open dag Gastouderopvang. Een leuke manier om eens een bezoek te brengen aan een van onze gastouders.

Datum:

25 mei 
Tussen 10.00 en 14.00 uur