Gastouderschap is vakmanschap

Programma Bijscholing 2019

Ook in 2019 wil ViaViela samen met jou, gastouderopvang verder op de kaart zetten. Dat doen we door je te begeleiden bij het bereiken van jouw doelen en bij het (nog) succesvoller maken van jouw gastouderopvang. We hebben hiervoor een mooi bijscholingsprogramma opgezet. 


Programma

Bekijk hier het bijscholingsprogramma voor 2019:


ViaViela biedt haar gastouders een complete vakopleiding aan om de opvang kwalitatief goed neer te kunnen zetten. Bij het opzetten van een eigen gastouderopvang komt veel kijken. Naast het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor de kinderen, is een professionele communicatie met ouders van groot belang. Ook krijg je te maken met wet-en regelgeving omtrent het bieden van verantwoorde kinderopvang en het runnen van een eigen onderneming. Wij begeleiden  jou bij alle aspecten van de gastouderopvang, zodat je in staat bent je eigen gastouderopvang professioneel vorm te geven.  

Ook ervaren gastouders kunnen deelnemen aan één of meer bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en hun gastouderopvang nog professioneler te exploiteren.

 

Doelgroep: nieuwe en recent gestarte gastouders

Tijd: 3 avonden, 19.00 - 22.00 uur

Data:

Vakopleiding najaar:

  • Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen: woensdag 18 september
  • Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen: woensdag 16 oktober
  • Bijeenkomst 3 Effectief communiceren: woensdag 13 november

Locatie: kantoor Delft

Als professional werkzaam met kinderen heb je de verantwoordelijkheid om bij het signaleren van misbruik of verwaarlozing volgens de meldcode te handelen. Tijdens deze workshop wordt duidelijk waar je als gastouder op moet letten, hoe je verslag legt van je zorgen en oefen je met de te nemen stappen. 

Doelgroep: gastouders en nanny’s    

Tijd: 1 avond, 19.30 - 22.00   

Prijs: gratis    

Data: 11 april

Locatie: kantoor Delft 

TINK is een training speciaal voor medewerkers in de kinder- en gastouderopvang. Als er iets bijdraagt aan een optimale ontwikkeling van kinderen dan zijn dat goede interactievaardigheden van de gastouder. Met TINK leer je hoe je deze kunt toepassen en verbeteren. Dit jaar geven we de TINK training in het voorjaar een keer op de woensdagavonden en in het najaar op de woensdagochtenden.

 

Doelgroep: gastouders en nanny’s

Tijd: 4 bijeenkomsten, 10.00 - 17.00

Prijs: € 99,-

Data:

Bijeenkomst 1: zaterdag 28 september

Bijeenkomst 2: zaterdag 26 oktober

Bijeenkomst 3: zaterdag 23 november 

Locatie: kantoor Delft

ViaViela Delft werkt aan een goed voorleesklimaat in de gastouderopvang. Jij kan meedoen aan dit programma dat bestaat uit:

Training ’Ik lees voor’ voor gastouders
4 keer een rondreizend boekenkoffertje met een wisselende collectie voorlees- en prentenboeken
Een adviesgesprek over het integreren van voorlezen in je dagplanning en je opvanglocatie

Tijd:         1 avond

Prijs:         Gratis

Data:        Oktober 

Uitnodiging volgt per mail

Op 2 november 2019 vindt het Gastouderevent weer plaats in Delft.

Het wordt weer een dag om naar uit te kijken met een grote keuze aan interessante workshops, leuke stands, ontmoetingen met elkaar én, als klap op de vuurpijl, een geweldige spreker: Steven Pont! In september ontvang je een uitnodiging voor het Gastouderevent in Delft.

Wil je niet zolang wachten?

In andere regio’s worden dit jaar ook Gastouderevents georganiseerd. Op 23 maart kun je een Gastouderevent bezoeken in Eindhoven en op 13 april in Noord-Holland. Houd onze nieuwsbrieven en de facebookpagina van het Gastouderevent goed in de gaten. De uitnodigingen worden hier aangekondigd.

Naast het reguliere programma voor alle gastouders heeft ViaViela Delft een speciaal programma voor Toppers opgezet. Het Toppersplan is opgesteld om  gastouders die boven gemiddeld presteren te belonen.

Van gastouders wordt een steeds verder gaande professionalisering verwacht. Je bent een Topper als je aan onderstaande criteria voldoet:

  •  Je hebt minimaal 5 contracten met vraagouders bij ViaViela of je hebt 4 contracten met vraagouders en je werkt exclusief voor ViaViela. Voor nanny’s geldt: je werkt 4 of 5 dagen per week voor ViaViela.
  • Je hebt je eigen pedagogisch werkplan of kwaliteitshuis geschreven en ingeleverd bij ViaViela
  • Je volgt minimaal één op gastouderopvang gerichte bijscholing in 2019. (Denk aan de Vakopleiding, de TINK-training, het Gastouderevent, gastouder- of nanny-kring of een andere relevante bijscholing.)

  

 Toppersbijeenkomst

Voldoe je aan bovenstaande criteria dan ontvang je een uitnodiging per mail voor de Toppersbijeenkomst in september. 

Wil je advies om verder te groeien zodat je dit jaar ook wordt uitgenodigd? Neem dan contact op met je consulente. 

Op donderdag 4 april organiseert ViaViela Delft het Gastoudercafé. De gelegenheid voor gastouders en nanny's om in contact te komen met collega gastouders en nanny's. Tijdens dit gezellige café is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen en bij te kletsen.


Cadeau

Cadeau bij aanbrengen nieuwe klanten

Lever jij een nieuwe vraagouder of een nieuwe gastouder aan die een opvangovereenkomst met ViaViela sluit,
dan ontvang je van ons een Bol.com bon ter waarde van 50 euro cadeau!