Nieuws

regio Den Helder, Julianadorp, Schagen

De map 'Smaakplezier op de BSO' wil graag gaan zwerven!

Komend jaar gaan we aan de slag met het thema gezonde kinderopvang. Dit thema zal je het hele jaar tegen gaan komen, in het scholingsprogramma, in winacties, in je evaluatiegesprek maar natuurlijk ook online op social media.

Zelf actief aan de slag met dit leuke en gezonde thema wordt nog leuker met de map 'Smaakplezier op de BSO'*. Boordenvol activiteiten en ideeën, zeker geschikt voor de BSO leeftijd, maar ook peuters kunnen hier veel plezier uit halen.


Ligt deze map binnenkort bij jou thuis?

Deze super leuke map heeft natuurlijk weinig nut bij mij op een plank en wil daarom graag gaan zwerven. Wil jij de map een periode ontvangen? Laat dit dan aan mij weten via b.vanzweeden@viaviela.nl.

Afhankelijk van hoeveel animo er is kun je de map langer in je bezit houden. De leukste dingen eruit kopiëren kan natuurlijk ook, zo heb je er het hele jaar plezier van!


Wat kun je verwachten in de map?

Smaakplezier op de BSO is dé klapper vol smakelijke ideeën. Het menu bestaat uit 100 activiteiten, verdeeld over de zes thema’s:
1.  In actie!
2.  Pluktuin
3.  Cre-eet-ief
4.  Onderzoek en ontdek!
5.  De Smaakprofessor
6.  Koken is kikkûh!

Met de doe-kaarten uit de klapper kunnen kinderen zelfstandig aan de slag.

Bekijk de voorbeeldactiviteit 'toetje tuf' of 'smaakfoppen'. Maak een eetbare menukaart, schilder met groenten of maak je eigen pluktuin. Prikkel al je zintuigen met Smaakplezier op de BSO!

Heb je nog vragen, stel ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau ViaViela
Bibische van Zweeden


Smaakplezier op de BSO wordt uitgegeven door het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het landelijk Steunpunt van Smaaklessen en EU-Schoolfruit is gevestigd in Wageningen. Vanuit dit landelijk Steunpunt wordt naast Smaaklessen ook EU-Schoolfruit gecoördineerd. Beide programma’s zijn gericht op aandacht voor voeding in het basisonderwijs.