Nieuws

regio Best, Eindhoven, Veldhoven

Uitnodiging themabijeenkomst: Omgaan met verlies bij kinderen

Alle kinderen, groot en klein, krijgen net zoals ons volwassenen te maken met verlies. In het dagelijks leven zijn er talloze situaties waarin/waarbij je met verlies te maken krijgt.

Bijvoorbeeld:

*  Het verlies van een dierbare en/of vertrouwd hechtingsfiguur (denk aan overlijden maar ook aan een andere leerkracht als je een nieuw schooljaar start);
Het verlies van vriendjes (denk aan situaties als een verhuizing, andere school);
*  Het verlies van een vertrouwd object (speelgoed, knuffel, speen, favoriet speelgoed enzovoorts).

Hoe kun jij een kind helpen?

Het onderwerp ‘verlies’ is niet makkelijk voor het kind. Voor de (professionele) opvoeder om het kind heen is verliesverwerking eveneens geen eenvoudige opgave. Soms zijn zij zelf ook betrokken bij het verlies en/of roepen de struggles die het kind ervaart vragen op.

Misschien wil je het kind beschermen tegen verlies of het kind uit de situatie weghouden. Helaas is dat in de praktijk niet mogelijk en worden kinderen, vroeg of laat, geconfronteerd met verliessituaties. Hoe moeilijk dit ook is, kinderen kunnen veel leren van deze situaties en gelukkig blijken de meeste kinderen met de juiste steun uit de omgeving verlies te kunnen verwerken.

Hoe help je het kind dan omgaan met verlies? Of het verwerken hiervan? In deze bijeenkomst leer je daar meer over!

De online bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 12 maart 2022, van 10.00 tot uiterlijk 12.00 uur, en wordt verzorgd door Wendy Coppelmans: pedagoog, trainer en coach.


Meld je aan!

Wil jij graag deelnemen aan deze workshop? Stuur dan een mail om je aan te melden naar: best@viaviela.nl.

Je ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging van je aanmelding en voorafgaand aan de workshop ontvang je een link om te kunnen inloggen. Zorg ervoor dat je een computer of laptop of tablet met camera en geluid hebt, plus een extra iPad of telefoon voor eventuele werkvormen.

Let op: wacht niet te lang met aanmelden. Er geldt een maximum aantal deelnemers van 25.

Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau ViaViela
Dani Meulendijks, Lisa van de Schoot, Denise Swinkels en Naomi Peels