Nieuws

regio Emmen, Hoogeveen, Stadskanaal

Uitnodiging webinar: Kindertekeningen begrijpen

Er is één taal op de wereld die iedereen spreekt: de BEELDENTAAL! Hoe waardevol zou het zijn als je beter begrijpt wat er allemaal in het koppie van een kind omgaat en weet wat een kind jou probeert te vertellen met zijn tekening?

Tijdens deze leuke en leerzame online workshop leer je hoe je anders naar een tekening kunt kijken en zo te begrijpen wat een tekening je allemaal kan vertellen qua gevoel, symboliek, ontwikkeling en verhaal. Een tekening zegt meer dan 1000 woorden!


Inhoud workshop

Tijdens de workshop komen de volgende onderdelen aan bod:

*  De introductie in de wereld van de beeldentaal.
*  Waarom tekenen kinderen?
*  De ontwikkelingsfasen die zichtbaar zijn in tekeningen van 0-5 jarigen: vanaf het moment dat een kind in staat is om een potlood vast te houden zijn de verschillende ontwikkelingsfasen zichtbaar in een tekening. De IK-fase, de NEE-fase (peuterpuberteit) en het loskomen van ouders.
*  Uitleg over het ontstaan van een koppoter.
*  De meest getekende symbolen, zoals hartjes, regenbogen en de zon, en de betekenis hiervan.
*  Het gebruik van verschillende materialen.


Even voorstellen: Liel Prijs, SprankelCoach & Tekeningenexpert

De workshop wordt gegeven door Liel Prijs. Liel geeft workshops over de boeiende wereld van kindertekeningen aan leerkrachten, pedagogisch medewerkers, gastouders en studenten pedagogiek.

Liel is niet alleen tekeningenexpert, maar ook werkzaam als SprankelCoach voor kids en tieners bij SparkKi. Liel heeft een NLP en Nine Star Ki achtergrond en met het analyseren van kindertekeningen komt alles samen.

Kijk hier voor meer informatie over Liel en de workshop.


Ben jij erbij?

De workshop vindt plaats op woensdag 1 februari, van 19.30 uur tot 21.30 uur. Je volgt deze online workshop vanuit huis op je computer, telefoon of tablet. Je ontvangt van tevoren een link om in te loggen.

Ben jij erbij? Meld je dan aan via het aanmeldformulier van ons scholingsprogramma. Je ziet hier direct andere activiteiten die we dit jaar aanbieden (let op: je hoeft niet het hele formulier in te vullen als je dat niet wenst). 

Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau ViaViela
André en Janet Bos