Nieuws

regio Emmen, Hoogeveen, Stadskanaal

Uitnodiging workshop: Kindertekeningen lezen

Na het succes van de eerste workshop kindertekeningen lezen, bieden we nu het vervolg aan van deze leuke workshop!

Tijdens de online workshop 'De koppoter trekt de wereld in' duiken we verder in de betekenis van huis- en menstekeningen.

Vanaf een jaar of 5 gaan kinderen dingen tekenen waar een verhaal bij hoort. Het verhaal wordt zichtbaar in hun tekening waardoor ze zich goed kunnen uiten door middel van de beeldentaal in plaats van met woorden.


Huis- en menstekeningen

De workshop wordt gegeven door Liel Prijs - Geurts van Talking Drawings. Over de workshop vertelt zij het volgende:

"Wist je dat een huistekening gaat over de innerlijke belevingswereld en het gezinsleven van het kind? Hoe is de balans in het gezin? Maakt het kind makkelijk contact?

Bij wie kan hij zijn stoom afblazen in het gezin? Groeit het kind op in een harmonieus gezin of leeft het kind in twee verschillende huizen? Wat is bijvoorbeeld de betekenis van een raam met tralies, het ontbreken van een voordeur en zo zijn er nog veel meer elementen die we gaan bekijken.

Een mens-tekening of de ‘dit-ben-ik tekening’ geeft informatie over hoe het kind in zijn vel zit. Durft het kind de ruimte in te nemen, zou het meer gezien willen worden, is het kind gevoelig voor prikkels van buitenaf, is het een denker of voelt het kind juist veel aan?"

Inzicht in huis- en menstekeningen kan je veel waardevolle informatie opleveren zonder dat het kind woorden gebruikt!


Meer informatie en aanmelden

De workshop vindt online plaats op woensdag 13 september van 19.30 uur tot 21.30 uur. Je ontvangt van te voren de gegevens om in te loggen.

Wil je graag deelnemen? Meld je dan aan via deze link. Ga vervolgens naar 'Landelijke en regionale activiteiten en bijeenkomsten' en klik op 'Bekijk het aanbod'. Je kunt dan het regionale aanbod bekijken en je direct inschrijven.

Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau ViaViela
Andre en Janet Bos