Nieuws

regio Emmen, Hoogeveen, Stadskanaal

Uitnodiging: Webinar Taalontwikkelingsstoornis (TOS)

Hoe verloopt de normale spraak- en taalontwikkeling van peuters en hoe merk je of een kind misschien een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft?

Wanneer trek je aan de bel en hoe bespreek je je zorgen met ouders?

Je leert het tijdens deze online workshop op woensdag 7 juni. Het webinar wordt aangeboden in samenwerking met Kentalis.


Wat is TOS?

TOS is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld grote moeite met praten of het begrijpen van taal. De spraak- en taalontwikkeling verloopt hierdoor anders dan bij leeftijdsgenoten.

Ongeveer vijf procent van de kinderen heeft vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Toch wordt TOS regelmatig niet of laat herkend.

Het vroegtijdig signaleren van TOS kan lastig zijn en is daarom een belangrijk thema van deze workshop. Het is van groot belang dat kinderen met een vermoeden van TOS zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd en passende begeleiding of behandeling krijgen. Met extra hulp kunnen kinderen met TOS vaak goed meekomen.


Meer informatie en aanmelden

Tijdens het webinar leer je de signalen van TOS herkennen aan de hand van activerende oefeningen, korte blokjes theorie en praktijkgerichte oefeningen. Tevens leer je welke stappen je kunt zetten bij signalen van TOS.

Ben jij erbij op woensdag 7 juni van 19.30 tot 21.30 uur?

Meld je dan aan via deze link. Ga vervolgens naar 'Landelijke en regionale activiteiten en bijeenkomsten' en klik op 'Bekijk het aanbod'. Je kunt dan het regionale aanbod bekijken en je direct inschrijven voor de bijeenkomst. Deelname is gratis.

Heb je nog vragen, stel ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau ViaViela
André en Janet Bos