Nieuws

 

Geldermalsen, Tiel, Zaltbommel

Uitnodiging: Workshop 'werken met de Meldcode'

We lieten je het in december 2018 al weten. Vanaf 1 januari 2019 geldt er in Nederland de verbeterde Meldcode waarvan iedereen die met kinderen werkt, verplicht de inhoud moet kennen. De verbeterde Meldcode heeft als doel professionals nog adequater te laten handelen bij zorgen om een kind. Heb je de samenvatting al gelezen en de online cursus al gemaakt?


Workshop speciaal voor gastouders

Speciaal voor jou als gastouder hebben wij nu ook een workshop ontwikkeld ‘Werken met de Meldcode’. Een hele mooie aanvulling op de theorie. Want hoe handel je in de praktijk als je je zorgen maakt over een opvangkind?


Inhoud van de workshop

We gaan in op de inhoud van de Meldcode en de belangrijkste wijziging het afwegingskader. Je krijgt inzicht in jouw taken en verantwoordelijkheden als gastouder met betrekking tot het signaleren van kindermishandeling. En tenslotte geven we je praktische tips over de manier waarop je een zorg verkennend gesprek voert met de ouder(s).

 

Waar en wanneer?

Datum: woensdag 1 april

Locatie: De Chamotte 4A, 4191 GT Geldermalsen

Tijd: van 19.30 uur tot 21.30 uur

 


Meld je vandaag nog aan!
Wil jij meer leren over de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling tijdens een interactieve workshop? Meld je dan vóór woensdag 1 april aan en stuur en mail naar geldermalsen@viaviela.nl.

 

We zien je graag op de 4de!