Nieuws

regio Gouda, Capelle a/d IJssel, Woerden

Uitnodiging ViaViela Vakopleiding

Als gastouder zorg je voor een veilige omgeving waar kinderen kunnen spelen en leren.

Er zijn verschillende redenen waarom planten goed passen in jouw gastouderopvang. Een belangrijke reden is dat het samen kweken van eetbare planten, kinderen van dichtbij laat zien hoe ons eten ontstaat. Dit bevordert het willen proeven van groenten en fruit.

Ben je benieuwd welke andere redenen er zijn om je gastouderopvang te vergroenen?
Twijfel je aan de veiligheid van een groene omgeving?
Wil je weten met welke kleine stappen je jouw opvang al zou kunnen vergroenen?


Doe mee!

Wil jij meer over dit onderwerp weten? Doe dan mee met de online workshop ‘Eetbaar groen in jouw opvanglocatie’ op woensdag 7 april van 20.00 tot 21.30 uur.

Meld je zo snel mogelijk aan via deze link. Vol = vol.


Marita Rutgers

Wij hebben voor deze avond Marita Rutgers uitgenodigd. Marita Rutgers werkt als gastouder en moestuincoach. Als vanzelfsprekend verweeft zij buiten zijn en eetbare planten bij de opvang van kinderen. Daarbij heeft ze ervaren welke kleine groene stapjes een groot effect hebben op kinderen, iets wat zij graag met ons deelt.

Na deelname heb je niet alleen een gezellige, interactieve avond gehad, maar ook kun je zelf praktisch aan de slag met de eerste, of serieuze, stappen naar een groene buitenomgeving.

In samenwerking met ViaViela Gouda stelt Marita een starterspakketje samen met informatie en bloemen/groentenzaden die goed te gebruiken zijn.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Jong Leren Eten en IVN.

Graag zien we je dan!

Hartelijk groet,

 

Gastouderbureau ViaVIela
Namens team ViaViela Gouda,

Margot Vis - Coach Gezonde Gastouderopvang