Nieuws

regio Gouda, Capelle a/d IJssel, Woerden

Uitnodiging TINK-training

Communicatie: we zijn er de hele dag mee bezig. Gedurende de opvang ben je veel met de kinderen in gesprek en benoem je wat je doet. Maar wat zeg je precies tegen de kinderen? En hoe zeg je het?

Over deze vragen gaan we graag met jullie in gesprek tijdens de TINK-training. Wij zijn zeer enthousiast om dit jaar te starten met het aanbieden van onderstaande trainingsavonden. Wij willen namelijk graag samen met jullie werken aan een nog betere kwaliteit van de opvang en we geloven dat deze training de opvang enorm kan verrijken.

 

Wat is TINK

TINK is een training speciaal voor medewerkers in de kinder- en gastouderopvang. Als er iets bijdraagt aan een optimale ontwikkeling van kinderen dan zijn dat goede interactievaardigheden van de gastouder. Met TINK leer je hoe je deze kunt toepassen en verbeteren.

Kennis van taal- en interactievaardigheden en het toepassen hiervan is essentieel voor het bieden van een ontwikkelingsgerichte opvang. De training versterkt jouw professionele kwaliteit en zoomt in op de interactievaardigheden en de taal die jij daarvoor gebruikt.

In TINK staan zes verschillende interactievaardigheden centraal, namelijk:

- Sensitieve responsiviteit
- Respect voor autonomie
- Structureren en grenzen stellen
- Praten en uitleggen
- Ontwikkelingsstimulering
- Begeleiden van interacties

Deze training helpt je om de interactie tussen jou en de kinderen nog leuker en waardevoller te maken.

 

Opbouw van de training

De TINK-training bestaat uit 4 ochtendbijeenkomsten van 09:00 tot 12.00 uur op ons kantooraan de Fokkerstraat 22B in Reeuwijk.

De data van de bijeenkomsten zijn:

- woensdag 2 oktober
- woensdag 30 oktober
- woensdag 20 november
- woensdag 11 december

Tijdens de bijeenkomsten zullen de bovengenoemde interactievaardigheden centraal staan, waarbij wij dieper ingaan op reflecteren, feedback geven en de bewustwording die je daarmee verkrijgt.

Na iedere bijeenkomst zal er een huiswerkopdracht worden meegegeven waarin je met het geleerde aan de slag gaat. Je kunt hierbij denken aan het bewust worden van je eigen handelen door middel van het invullen van kijkwijzers, het uitvoeren van taalgerichte opdrachten en het bekijken van video’s van andere gastouders. Deze huiswerkopdrachten zullen iedere training hier op volgend uitgebreid besproken worden.

Na de training heb je inzicht in je eigen taalniveau, de kwaliteit van je interactievaardigheden en hoe je deze optimaal kunt inzetten in de praktijk. Uiteraard ontvang je een certificaat na het volgen van deze training.

 

Aanmelden en kosten

Wil je graag werken aan de kwaliteit van jouw gastouderopvang? Meld je dan hier aan voor de TINK-training. De totale training kost 99 euro.

Wij zijn zeer enthousiast om te starten met deze training Taal- en Interactievaardigheden. We hopen dat jullie dit gevoel met ons delen en zien graag jullie inschrijving voor de training tegemoet.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.