Nieuws

regio Gouda, Capelle a/d Ijssel, Woerden

Uitnodiging TINK training (Taal- en Interactievaardigheden)

Binnen de gastouderopvang wordt permanente educatie en ‘een leven lang leren’ steeds belangrijker. We hebben daarom een erg leuke en praktische training voor jullie over Taal- en Interactievaardigheden (TINK).

De gastouders en nanny’s die deze training de afgelopen jaren hebben gevolgd, hebben meer inzicht gekregen in hun eigen functioneren en zijn met de nieuwe kennis aan de slag gegaan in hun dagelijkse praktijk. Bekijk hier wat een collega gastouder van de TINK training geleerd heeft.


Wat ga je leren?

In de TINK training staan zes verschillende interactievaardigheden centraal:


* Sensitieve responsiviteit
*  Respect voor autonomie
*  Structureren en grenzen stellen
*  Praten en uitleggen
*  Ontwikkelingsstimulering
*  Begeleiden van interacties
*  Interactief voorlezen

Door deze training wordt je je meer bewust van hoe je deze interactievaardigheden nu al inzet en hoe je ze kunt verbeteren. Het helpt je om de interactie tussen jou en de kinderen nog leuker en waardevoller te maken.

Je kunt er de volgende dag direct mee aan de slag. Je leert hoe jij met wat je zegt, hoe je het zegt en met wat je doet en hoe je dat doet een groot verschil kunt maken voor een kind in zijn/haar ontwikkeling.


Data en aanmelden

Graag nodigen we een nieuwe groep gastouders uit om deze training te volgen en samen te werken aan een nog betere kwaliteit van de opvang. Deze training is ook zeer geschikt voor gastouders die al langer ervaring hebben als gastouder.

De TINK training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 10.00 tot 14.00 uur (inclusief lunch) op ons kantoor in Reeuwijk, Fokkerstraat 22b.

De data van de bijeenkomsten zijn:

*  Zaterdag 21 januari
Zaterdag 18 februari
*  Zaterdag 18 maart
*  Zaterdag 15 april

Wil je graag werken aan de kwaliteit van jouw gastouderopvang? Meld je dan hier aan voor de TINK-training.

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau ViaViela
Team Gouda