Gastouderschap is vakmanschap

Programma Bijscholing 2019

Ook in 2019 wil ViaViela samen met jou, gastouderopvang verder op de kaart zetten. Dat doen we door je te begeleiden bij het bereiken van jouw doelen en bij het (nog) succesvoller maken van jouw gastouderopvang. We hebben hiervoor een mooi bijscholingsprogramma opgezet. 


Programma

Bekijk hier het bijscholingsprogramma voor 2019:


ViaViela biedt haar gastouders een complete vakopleiding aan om de opvang kwalitatief goed neer te kunnen zetten. Bij het opzetten van een eigen gastouderopvang komt veel kijken. Naast het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor de kinderen, is een professionele communicatie met ouders van groot belang. Ook krijg je te maken met wet-en regelgeving omtrent het bieden van verantwoorde kinderopvang en het runnen van een eigen onderneming. Wij begeleiden  jou bij alle aspecten van de gastouderopvang, zodat je in staat bent je eigen gastouderopvang professioneel vorm te geven.  

Ook ervaren gastouders kunnen deelnemen aan één of meer bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en hun gastouderopvang nog professioneler te exploiteren.

 

Doelgroep: nieuwe en recent gestarte gastouders

Tijd: 3 avonden

Data:

Vakopleiding voorjaar:

  • Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen: woensdag 13 februari
  • Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen: woensdag 13 maart
  • Bijeenkomst 3 Effectief communiceren: woensdag 10 april

Vakopleiding najaar:

  • Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen: woensdag 18 september
  • Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen: woensdag 16 oktober
  • Bijeenkomst 3 Effectief communiceren: woensdag 13 november

Direct aanmelden

Voor nanny’s organiseren we twee keer per jaar een nanny-kring op kantoor in Reeuwijk. Deze bijeenkomsten staan gepland op woensdag 22 mei en woensdag 27 november van 19.30 tot 22.00 uur. Ook is er een WhatsApp groep aangemaakt met nanny’s waarin vragen en ideeën kunnen worden besproken.

Aanmelden nanny-kring

Aanmelden Whatsappgroep

 

Als professional werkzaam met kinderen heb je de verantwoordelijkheid om bij het signaleren van misbruik of verwaarlozing volgens de meldcode te handelen. Tijdens deze workshop wordt duidelijk waar je als gastouder op moet letten, hoe je verslag legt van je zorgen en oefen je met de te nemen stappen. 

Doelgroep: gastouders en nanny’s    

Tijd: 1 avond   

Prijs: gratis    

Data: 9 oktober

Direct aanmelden

TINK is een training speciaal voor medewerkers in de kinder- en gastouderopvang. Als er iets bijdraagt aan een optimale ontwikkeling van kinderen dan zijn dat goede interactievaardigheden van de gastouder. Met TINK leer je hoe je deze kunt toepassen en verbeteren. Dit jaar geven we de TINK training in het voorjaar een keer op de woensdagavonden en in het najaar op de woensdagochtenden.

 

Doelgroep: gastouders en nanny’s

Tijd: 4 bijeenkomsten

Prijs: € 99,-

Data 1e sessie (avond):

Bijeenkomst 1: woensdag 23 januari

Bijeenkomst 2: woensdag 20 februari

Bijeenkomst 3: woensdag 20 maart

Bijeenkomst 4: woensdag 17 april

 

Data 2e sessie (ochtend):

Bijeenkomst 1: woensdag 2 oktober

Bijeenkomst 2: woensdag 30 oktober

Bijeenkomst 3: woensdag 20 november

Bijeenkomst 4: woensdag 11 december

 

Direct aanmelden

Op 2 november 2019 vindt het Gastouderevent weer plaats in Delft.

Het wordt weer een dag om naar uit te kijken met een grote keuze aan interessante workshops, leuke stands, ontmoetingen met elkaar én, als klap op de vuurpijl, een geweldige spreker: Steven Pont! In september ontvang je een uitnodiging voor het Gastouderevent in Delft.

Wil je niet zolang wachten?

In andere regio’s worden dit jaar ook Gastouderevents georganiseerd. Op 23 maart kun je een Gastouderevent bezoeken in Eindhoven en op 13 april in Noord-Holland. Houd onze nieuwsbrieven en de facebookpagina van het Gastouderevent goed in de gaten. De uitnodigingen worden hier aangekondigd.

Naast het reguliere programma voor alle gastouders heeft ViaViela Gouda een speciaal programma voor Toppers opgezet. Het Toppersplan is opgesteld om  gastouders die boven gemiddeld presteren te belonen.

Van gastouders wordt een steeds verder gaande professionalisering verwacht. Je bent een Topper als je aan onderstaande criteria voldoet:

  •  Je hebt minimaal 5 contracten met vraagouders bij ViaViela of je hebt 4 contracten met vraagouders en je werkt exclusief voor ViaViela. Voor nanny’s geldt: je werkt 4 of 5 dagen per week voor ViaViela.
  • Je hebt je eigen pedagogisch werkplan of kwaliteitshuis geschreven en ingeleverd bij ViaViela
  • Je volgt minimaal één op gastouderopvang gerichte bijscholing in 2019. (Denk aan de Vakopleiding, de TINK-training, het Gastouderevent, gastouder- of nanny-kring of een andere relevante bijscholing.)

  

 Toppersbijeenkomst

Voldoe je aan bovenstaande criteria dan ontvang je een uitnodiging voor de Toppersbijeenkomst op zaterdag 29 juni 2019. Houd deze datum dus vast vrij in je agenda als je hiervoor in aanmerking wil komen en zorg dat je aan alle criteria voldoet.

 

Wil je advies om verder te groeien zodat je dit jaar ook wordt uitgenodigd? Neem dan contact op met je consulente. 

Voor gastouders creëren we gastouderkringen per woonplaats of regio. Met een groepje andere collega gastouders ga je tijdens de ontmoetingen met elkaar in gesprek over een thema rondom jouw opvang. De focus ligt op het delen van ervaringen. De bijeenkomsten vinden plaats bij toerbeurt op de opvanglocatie van de verschillende gastouders. ViaViela heeft een starterspakket ontwikkelt waarmee de eerste bijeenkomsten kunnen worden ingevuld.

Direct aanmelden

Als gastouder ben je vooral bezig met het bieden van de beste opvang aan jouw opvangkinderen. Daarnaast komt er nog meer kijken bij het runnen van een succesvolle gastouderopvang. Zo heb je soms ook de pet van ondernemer op en wil je graag weten hoe je jouw financiële en fiscale zaken zo goed en voordelig mogelijk regelt. Door te weten hoe je een goed verdienmodel neerzet, welke kosten wel of geen aftrekpost zijn of door precies te weten hoe je je aangifte inkomstenbelasting invult en hoe jouw verzekeringen als gastouder geregeld zijn. 

Om je hier nog beter in te kunnen ondersteunen, organiseert ViaViela Gouda samen met gastspreker Henk Gardien van Fagon een bijeenkomst waarbij op deze vragen wordt ingegaan.

 

Data: 

Woensdag 27 maart
van 19.30 – 22.00 uur

Het Vlot in Gouda, Oosthoef 3-5

Deelname is gratis voor
ViaViela-gastouders.

Direct aanmelden

How2Talk2Kids is een methode die je leert om te gaan met verschillende emoties bij kinderen, grenzen te stellen en het kind zelf verantwoordelijkheid te leren nemen voor zijn gedrag. Onze consulente Renée Arntz heeft jarenlange ervaring met deze methode.  

Tijdens de themabijeenkomst zal Renée meer vertellen over de theorie van How2Talk2Kids. Uiteraard zullen we ook ingaan op hoe je de methode in jouw dagelijks werk kunt gebruiken en is er gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

 

Doelgroep: ouders, gastouders en nanny's

Prijs: GRATIS voor ouders en gastouders aangesloten bij ViaViela

Data: woensdagavond 5 juni van 20.00 tot 22.00 uur

Direct aanmelden


Cadeau

Cadeau bij aanbrengen nieuwe klanten

Lever jij een nieuwe vraagouder of een nieuwe gastouder aan die een opvangovereenkomst met ViaViela sluit,
dan ontvang je van ons een Bol.com bon ter waarde van 50 euro cadeau!