Gastouderschap is vakmanschap

Programma Bijscholing 2018

Ook in 2018 wil ViaViela samen met jou, gastouderopvang verder op de kaart zetten. Dat doen we door je te begeleiden bij het bereiken van jouw doelen en bij het (nog) succesvoller maken van jouw gastouderopvang. We hebben hiervoor een mooi bijscholingsprogramma opgezet. 


Programma

Bekijk hier het bijscholingsprogramma voor 2018:


ViaViela biedt haar gastouders een complete vakopleiding aan om de opvang kwalitatief goed neer te kunnen zetten. Bij het opzetten van een eigen gastouderopvang komt veel kijken. Naast het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor de kinderen, is een professionele communicatie met ouders van groot belang. Ook krijg je te maken met wet-en regelgeving omtrent het bieden van verantwoorde kinderopvang en het runnen van een eigen onderneming. Wij begeleiden  jou bij alle aspecten van de gastouderopvang, zodat je in staat bent je eigen gastouderopvang professioneel vorm te geven.  

Ook ervaren gastouders kunnen deelnemen om ervaringen uit te wisselen en hun gastouderopvang nog professioneler te exploiteren.

 

Doelgroep: nieuwe en recent gestarte gastouders

Tijd: 3 avonden

Prijs: GRATIS indien binnen 1 jaar na registratie 3 contracten met ViaViela zijn aangegaan. Anders 75 euro

Data: 10 januari, 31 januari, 14 februari, 28 maart, 11 april, 9 mei, 5 september, 26 september, 17 oktober

 

Aanmelden

Meld je hier aan voor dit opleidingstraject. 

De vakopleiding voor nanny’s bestaat uit 2 bijeenkomsten, het doornemen van de theorie en het schrijven van je eigen Nannyplan. In het Nannyplan presenteer je jezelf en je opvang aan geïnteresseerde ouders. Na het doorlopen van het complete traject heb je voldoende bagage om als nanny aan de slag te gaan en ontvang je een certificaat.

 

Doelgroep: nieuwe nanny’s

Tijd: 2 avonden

Prijs: GRATIS indien binnen 1 jaar een contract met ViaViela is aangegaan. Anders 75 euro

Data: 7 februari, 7 maart, 19 september en 7 november           

 

Aanmelden

Meld je hier aan voor dit opleidingstraject. 

Tijdens de workshop krijg je een theoretische verdieping op ons pedagogisch beleid en ga je aan de slag met je eigen Pedagogisch werkplan. Bij ViaViela doen we dat in de vorm van een Pedagogisch kwaliteitshuis. Aan het einde van de avond heb je een begin gemaakt met je eigen Pedagogisch kwaliteitshuis waardoor het voor jezelf, ouders en de GGD zichtbaar is hoe je het pedagogisch beleid in de praktijk brengt.

 

Aanmelden

Heb jij nog geen Pedagogisch Werkplan gemaakt? Meld je dan hier aan voor één van de workshops.

TINK is een training speciaal voor medewerkers in de kinder- en gastouderopvang. Als er iets bijdraagt aan een optimale ontwikkeling van kinderen dan zijn dat goede interactievaardigheden van de gastouder. Met TINK leer je hoe je deze kunt toepassen en verbeteren.

 

Doelgroep: gastouders en nanny’s

Tijd: 4 avonden

Prijs: € 99,-

Data: 25 januari, 22 februari, 22 maart en 19 april, 13 september, 11 oktober, 1 november en 29 november

 

Aanmelden

Meld je hier aan voor de TINK training. 

Op 17 maart 2018 vindt het Gastouderevent ‘Gastouderschap is vakmanschap’ plaats in Delft.

Het wordt weer een dag om naar uit te kijken met een grote keuze aan interessante workshops, leuke stands, ontmoetingen met elkaar én, als klap op de vuurpijl, een geweldige spreker: Steven Pont! 

Ook wordt op dit Gastouderevent een award uitgereikt aan drie gastouders: de creatiefste gastouder, de gastouder met de mooiste locatie en de gastouder met de leukste activiteit.

 

Aanmelden

Meld je hier aan voor het Gastouderevent op 17 maart.

Naast het reguliere programma voor alle gastouders heeft ViaViela Gouda een speciaal programma voor Toppers opgezet. Het reguliere programma biedt voldoende mogelijkheden om te starten als gastouder en je blijvend door te ontwikkelen. Het Toppersplan is opgesteld om gastouders die boven gemiddeld presteren te belonen.

Van gastouders wordt een steeds verder gaande professionalisering verwacht. Wij hebben daarom de criteria voor Toppers dit jaar aangescherpt. Je bent een Topper als je aan onderstaande criteria voldoet:

  •  Je hebt minimaal 5 actieve contracten met vraagouders bij ViaViela
  • Je hebt je eigen pedagogisch werkplan of kwaliteitshuis geschreven en ingeleverd bij ViaViela
  • Je volgt minimaal één op gastouderopvang gerichte bijscholing in 2018. (Denk aan het basis opleidingstraject, de TINK-training, het Gastouderevent, of een andere relevante bijscholing.)

 

 

 Toppersbijeenkomst

Voldoe je aan bovenstaande criteria dan ontvang je een uitnodiging voor de volgende Toppersbijeenkomst (datum nog niet bekend). 

Wil je advies om verder te groeien zodat je dit jaar ook wordt uitgenodigd? Neem dan contact op met je consulente. 


Cadeau

Cadeau bij aanbrengen nieuwe klanten

Lever jij een nieuwe vraagouder aan die een opvangovereenkomst met ViaViela sluit, dan ontvang je van ons een cadeau !

 

Je kunt kiezen uit:

  • een boekenpakket met leuke prentenboeken
  • een voucher van 50 euro korting op een bijscholing voor gastouderopvang
  • een jaarabonnement op vakblad Kiddo
  • bol.com bon voor 50 euro