ViaViela Nieuws

regio Hengelo, Enschede, Haaksbergen

Workshop Pedagogisch Kwaliteitshuis

Pedagogische kwaliteit binnen de gastouderopvang is steeds belangrijker. Met ons (vernieuwde) pedagogisch beleid sluiten we hierop aan. Het pedagogisch beleid stelt veilige, ontwikkelingsgerichte gastouderopvang, met oog voor de eigenheid van het kind, centraal.

Pedagogisch werkplan
Wij verwachten van onze gastouders dat zij ons pedagogisch beleid kennen en hier naar handelen. Wij geven ze graag de tools om een pedagogisch werkplan te maken. Zo maken zij voor ouders en de GGD inzichtelijk hoe zij ons pedagogisch  beleid vertalen naar hun eigen opvanglocatie.  

Pedagogisch kwaliteitshuis
Tijdens de workshop krijgen gastouders een theoretische verdieping op ons pedagogisch beleid alvorens ze aan de slag gaan met een eigen Pedagogisch werkplan. Bij ViaViela heeft dit werkplan de vorm van een Pedagogisch Kwaliteitshuis. Aan het einde van de avond heeft elke gastouder een begin gemaakt met een eigen Pedagogisch kwaliteitshuis. Hierdoor is het voor henzelf, ouders en de GGD zichtbaar hoe het pedagogisch beleid in de praktijk wordt gebracht. 

 

Wil je meer weten over de workshop en wat ViaViela nog meer biedt om gastouders verder te professionaliseren en hun talenten verder te ontwikkelen? Neem dan gerust contact met ons op.