Nieuws

regio Landgraaf, Heerlen, Kerkrade

Uitnodiging workshop TOS-beleving 

Ongeveer vijf- zeven procent van alle inwoners in Nederland heeft een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Dat betekent dat 2 op de 30 kinderen een TOS heeft, maar meestal wordt dit niet direct gesignaleerd. Vaak is een TOS al op jonge leeftijd bij kinderen te herkennen. Een vroege signalering geeft een betere prognose, en zo een optimale ontwikkeling voor het kind en zijn omgeving.

Weet jij wanneer je je zorgen moet maken om de taalontwikkeling van een kindje in je groep?


Workshop TOS-beleving

Tijdens de workshop TOS beleving gaan we door middel van verschillende opdrachten ervaren hoe het is om een taalprobleem, taalachterstand of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) te hebben. Het zelf ervaren zorgt voor begrip en het laat je beter observeren. Je wordt bewust van het probleem en de doorwerking ervan. Er worden tips gegeven hoe je een kind kunt helpen of rekening kunt houden met de problematiek.

Deze leerzame bijeenkomst is speciaal voor alle gastouders van ViaViela georganiseerd door Kentalis.

Datum: dinsdag 8 september 2020
Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur
Locatie: deze gegevens ontvang je na aanmelding


Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze interessante workshop? Meld je aan door (uiterlijk 31 augustus) een mail te sturen naar: landgraaf@viaviela.nl.


NB Tijdens de bijeenkomsten op locatie volgen we de corona richtlijnen van het RIVM. Dit houdt onder andere in dat we 1,5 meter afstand van elkaar bewaren. Heb je verkoudheidsklachten? Kom dan niet naar de bijeenkomst en meld je af.