Nieuws

regio Leiden, Zoetermeer, Alphen a/d Rijn

Themabijeenkomst How2talk2kids

Op dinsdagavond 11 februari organiseert ViaViela Leiden een themabijeenkomst effectief communiceren met kinderen bedoeld voor vraagouders en gastouders van ViaViela Leiden aan de hand van de bekende opvoedmethode ”How2talk2kids”.

 

Thema

How2talk2kids is gebaseerd op een andere manier van praten met, en luisteren naar kinderen. De methode reikt praktische handvatten aan voor betere communicatie waardoor de relatie met kinderen (en hun gast,-ouder) verdiept. Tijdens een themabijeenkomst wordt de eerste bouwsteen van de methode behandeld: omgaan met gevoelens. Dit is het fundament van de methode en een echte eyeopener. We werken met inlevingsoefeningen, reflectieoefeningen en praktijkopdrachten. Zo word je bewust van jouw manier van communiceren en de effecten daarvan. De avond wordt verzorgd door een gecertificeerd trainer van deze simpele, praktische en direct toepasbare methode.

De methode in 4 minuten

 

Reactie van deelnemers

‘Top-avond! Veel stof om over na te denken.’ 
‘Ik ben geïnspireerd!’ Leuk en leerzaam. 
‘Je denkt het goed te doen, maar na vanavond gaat het vast veel beter!’ ‘
‘
Door concrete tips in reële situaties héél nuttig.’

 

Tijd


De avond start met een inloop om 19.45 uur met koffie en thee. We starten vervolgens om 20.00 uur en eindigen om 22.00 uur.

 

Locatie

Bedrijventerrein Dé Plek in Leiden, Kanaalpark 157.

 

Aanmelden 

Dat kan via Leiden@viaviela.nl tot uiterlijk 24 januari 2020. Graag doorgeven met hoeveel personen je komt. Deelname is gratis voor vraagouders en gastouders van ViaViela.