Nieuws

regio Leiden, Zoetermeer, Alphen a/d Rijn

Uitnodiging themabijeenkomst: Omgaan met verlies

Wat doe je wanneer je je zorgen maakt om je opvangkind? Zijn er signalen dat het kind niet altijd de juiste verzorging en aandacht krijgt, of wanneer je vermoedt dat er sprake is van onveiligheid thuis?

De Meldcode is ontwikkeld voor alle beroepskrachten in Nederland die werken met kinderen. Op basis van dit stappenplan maak je zorgen bespreekbaar en ga je samen op zoek naar een oplossing. 

Speciaal voor jou als gastouder bieden wij de workshop ‘Werken met de Meldcode’. Een hele mooie aanvulling op de theorie. Want hoe handel je in de praktijk als je je zorgen maakt over een opvangkind?


Inhoud van de workshop

We gaan in op de inhoud van de Meldcode en het afwegingskader. Je krijgt inzicht in jouw taken en verantwoordelijkheden als gastouder met betrekking tot het signaleren van kindermishandeling.

Tenslotte geven we je praktische tips over de manier waarop je een zorg verkennend gesprek voert met de ouder(s).


Meer informatie en aanmelden

Datum: Woensdag 1 juni
*  Tijd: van 19.30 uur tot 21.30 uur
* Locatie: Leiden, de exacte gegevens hoor je na aanmelding

Wil je in de praktijk met een groepje collega’s de benodigde kennis en vaardigheden opdoen, meld je dan aan voor deze bijeenkomst. Ook als je de trainingsfilm hebt gevolgd is het oefenen van gesprekken en het delen van ervaringen met met collega’s van toegevoegde waarde.

Meld je vóór 21 mei aan via het aanmeldformulier van ons scholingsprogramma. Je ziet hier direct alle andere activiteiten die we dit jaar aanbieden (let op: je hoeft niet het hele formulier in te vullen als je dat niet wenst). 

We zien je graag op 1 juni!

Met vriendelijke groet,

 

Gastouderbureau ViaViela

Joëlle Otto-Bijl