Gastouderschap is vakmanschap

Programma Bijscholing 2019

Ook in 2019 wil ViaViela samen met jou, gastouderopvang verder op de kaart zetten. Dat doen we door je te begeleiden bij het bereiken van jouw doelen en bij het (nog) succesvoller maken van jouw gastouderopvang. We hebben hiervoor een mooi bijscholingsprogramma opgezet. 


Programma

Bekijk hier het bijscholingsprogramma voor 2019:


ViaViela biedt haar gastouders een complete vakopleiding aan om de opvang kwalitatief goed neer te kunnen zetten. Bij het opzetten van een eigen gastouderopvang komt veel kijken. Naast het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor de kinderen, is een professionele communicatie met ouders van groot belang. Ook krijg je te maken met wet-en regelgeving omtrent het bieden van verantwoorde kinderopvang en het runnen van een eigen onderneming. Wij begeleiden  jou bij alle aspecten van de gastouderopvang, zodat je in staat bent je eigen gastouderopvang professioneel vorm te geven.  

Ook ervaren gastouders kunnen deelnemen aan één of meer bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en hun gastouderopvang nog professioneler te exploiteren.

 

Doelgroep: nieuwe en recent gestarte gastouders

Tijd: 3 avonden, 19:30 - 22:00 uur

Data:

Vakopleiding voorjaar:

  • Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen: woensdag 13 februari
  • Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen: woensdag 13 maart
  • Bijeenkomst 3 Effectief communiceren: woensdag 17 april

Vakopleiding najaar:

  • Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen: dinsdag 8 oktober
  • Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen: dinsdag 5 november
  • Bijeenkomst 3 Effectief communiceren: dinsdag 26 november.

Locatie: Vestiging Leiden, Haarlemmerstraat 295, 2312 DT, Leiden

Als professional werkzaam met kinderen heb je de verantwoordelijkheid om bij het signaleren van misbruik of verwaarlozing volgens de meldcode te handelen. Tijdens deze workshop wordt duidelijk waar je als gastouder op moet letten, hoe je verslag legt van je zorgen en oefen je met de te nemen stappen. 

Doelgroep: gastouders en nanny’s    

Tijd: 1 avond   

Prijs: gratis    

Data: 19 maart

ViaViela organiseert dit jaar twee Gastouderevents

Op 23 maart 2019 in Eindhoven 

Op 2 november 2019 in Delft

Het wordt weer een dag om naar uit te kijken met een grote keuze aan interessante workshops, leuke stands, ontmoetingen met elkaar én, als klap op de vuurpijl, een geweldige spreker: Steven Pont!

Houd onze nieuwsbrieven en de facebookpagina van het Gastouderevent goed in de gaten. De uitnodigingen worden hier aangekondigd.

Op zaterdag 25 mei organiseert ViaViela wederom Open dag Gastouderopvang. Een leuke manier om eens een bezoek te brengen aan een van onze gastouders.

Datum:

25 mei 
Tussen 10.00 en 14.00 uur

Samen inhoud geven aan ontwikkelingsgerichte opvang, is een belangrijk onderdeel van ons werk. Het bewust en gericht bezig zijn met de persoonlijke ontwikkeling van je opvangkinderen vraagt om een structurele, pedagogisch onderlegde aanpak. Werken aan de hand van thema's biedt je hier de handvatten voor. Het is samen leren, groeien en vooral: plezier maken!

Datum: 19 januari en 14 september 

Wil jij graag andere gastouders leren kennen of heb je belangrijke onderwerpen die je wilt bespreken? Dan is dit je kans!

Datum: 14 mei en 15 oktober

Wil jij graag andere nannies leren kennen of heb je belangrijke onderwerpen die je wilt bespreken? Dan is dit je kans!

Datum: 4 juni


Cadeau

Cadeau bij aanbrengen nieuwe klanten

Wanneer je zelf een nieuwe vraagouder bij ons aanbrengt ontvang je een zelf uit te kiezen cadeaubon ter waarde van € 100 om je te bedanken. Je ontvangt de cadeaubon nadat de ouder drie maanden klant bij ons is en de intentie heeft langere tijd te blijven. Ook als een van jouw vraagouders door jouw enthousiasme overstapt naar ViaViela Leiden, ontvang jij deze cadeaubon.