Gastouderschap is vakmanschap

Programma Bijscholing 2019

Ook in 2019 wil ViaViela samen met jou, gastouderopvang verder op de kaart zetten. Dat doen we door je te begeleiden bij het bereiken van jouw doelen en bij het (nog) succesvoller maken van jouw gastouderopvang. We hebben hiervoor een mooi bijscholingsprogramma opgezet. 


Programma

Bekijk hier het bijscholingsprogramma voor 2019:


ViaViela biedt haar gastouders een complete vakopleiding aan om de opvang kwalitatief goed neer te kunnen zetten. Bij het opzetten van een eigen gastouderopvang komt veel kijken. Naast het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor de kinderen, is een professionele communicatie met ouders van groot belang. Ook krijg je te maken met wet-en regelgeving omtrent het bieden van verantwoorde kinderopvang en het runnen van een eigen onderneming. Wij begeleiden  jou bij alle aspecten van de gastouderopvang, zodat je in staat bent je eigen gastouderopvang professioneel vorm te geven.  

Ook ervaren gastouders kunnen deelnemen aan één of meer bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en hun gastouderopvang nog professioneler te exploiteren.

 

Doelgroep: bestaande en nieuwe gastouders met minimaal 1 koppeling

Tijd: 3 avonden, 19.00 - 22.00 uur

Data:

Vakopleiding:

  • Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen: donderdag 11 april
  • Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen: donderdag 6 juni
  • Bijeenkomst 3 Effectief communiceren: donderdag 11 juli

Locatie: Jol 24 -34 in Lelystad, VOL 

ViaViela organiseert dit jaar twee Gastouderevents

Op 23 maart 2019 in Eindhoven 

Op 2 november 2019 in Delft

Het wordt weer een dag om naar uit te kijken met een grote keuze aan interessante workshops, leuke stands, ontmoetingen met elkaar én, als klap op de vuurpijl, een geweldige spreker: Steven Pont!

Houd onze nieuwsbrieven en de facebookpagina van het Gastouderevent goed in de gaten. De uitnodigingen worden hier aangekondigd.

Op zaterdag 25 mei organiseert ViaViela wederom Open dag Gastouderopvang. Een leuke manier om eens een bezoek te brengen aan een van onze gastouders.

Datum:

25 mei 
Tussen 10.00 en 14.00 uur

Het is fijn om af en toe bij elkaar te komen en ervaringen met andere collega's te delen. Waar loop je tegen aan in de opvang of wat wil je graag bespreken met je collega's. De focus ligt op ervaringen met elkaar delen.

Daarvoor organiseert ViaViela Katja Schmidt 2 - 3 keer per jaar een open gastoudercafe met een vooraf vastgelegd onderwerp/thema.

Datum: 11 januari 2019 (nieuwjaarsborrel)
Locatie
: Jol 24 -34 in Lelystad

Het is fijn om af en toe gezellig bij elkaar te komen tijdens een etentje - zonder thema of cursus. Gewoon "Me time". Gezellig bij elkaar met collega's en als team.

Je hoort bij het etentje als je minimaal 1 koppeling hebt bij ViaViela Katja Schmidt.

Datum: 08 maart 2019
Locatie: Tasty Wok Lelystad 19.30 uur

ViaViela Katja Schmidt organiseert in het najaar nog een keer het "Gastouder Diner".