Vacature Gastouder

regio Maastricht, Valkenburg, Eijsden

Gastouder gezocht!

Functieomschrijving

Door het creëren van een fijne en veilige omgeving kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen in jouw opvang. Met de diverse activiteiten die je aanbiedt help je kinderen hun talenten te ontdekken. Je begeleidt kinderen zowel in groepsverband als individueel, en signaleert bijzonderheden in de ontwikkeling.  Je hebt een goed contact met ouders en houdt een zorgvuldige administratie bij.

Je vangt als gastouder één tot zes kinderen tegelijkertijd op. Dit gebeurd in je eigen huis of in het huis van de vraagouder. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang en verzorging van je opvangkinderen en verricht de huishoudelijke werkzaamheden die hieruit voortkomen.

 

Wat vragen we van jou?

- Je bent in het bezit van een relevante MBO of - HBO opleiding.

- Je bent in het bezit van een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen of je bent bereid deze te behalen.

- Je spreekt Nederlands

- Je bent bereid en in staat om je privé-situatie op professionele wijze te combineren met je gastouderopvang.

- Je opvang beginnen is in lijn met de visie en het pedagogisch beleid van ViaViela.

- Je durft beslissingen te nemen en voelt je verantwoordelijk voor jouw gastouderopvang.

- Je bent gemotiveerd om te groeien in kennis en ervaring en wil investeren in je eigen ontwikkeling.


Wat bieden we jou?

- Keuze om thuisopvang te verzorgen en in je eigen huis te werken.

- Vrijheid en flexibiliteit in je dagindeling.

- Leuke verantwoordelijke baan met kinderen.

- Een passend uurtarief die jij zelf bepaalt net zoals je werkdagen en -tijden. Een gastouder verdient bij ons gem. tussen de EUR 4,50 en EUR 6,00 per kind per uur.

- Veilige en snelle uitbetaling van gastoudervergoeding.

- De mogelijkheid tot het volgen van scholing in de vorm van workshops, themabijeenkomsten en online cursussen.


Actief als ZZP’er

Als gastouder ben je niet in loondienst bij ViaViela maar werk je als zelfstandige. ViaViela adviseert en ondersteunt jou als ZZP’er middels een vast contactpersoon in de vorm van een bemiddelaar. Deze verzorgt de contractuele, administratieve en financiële zaken rondom de bemiddeling tussen jou en de vraagouder. Om ervoor te zorgen dat je als gastouder voldoet aan alle wettelijk gestelde eisen maar ook aan de kwaliteitseisen van ViaViela, verzorgen wij scholingsactiviteiten, zoals kinder-EHBO, risico-inventarisatie en thema avonden.

Gastouders ondersteunen

Als zelfstandig gastouder wil je het liefst dat je opvangplaatsen bezet zijn. Zo staat ViaViela voor je klaar om je te ondersteunen bij het promoten van jouw diensten als gastouder. Op deze manier kun jij vooral focussen op het opvangen van kinderen zodat jouw werk nog leuker wordt. Daarnaast krijg je van ons professionele promotiemiddelen om jouw opvang in de buurt meer bekendheid te geven. Tot sloten krijg je beschikking over een eigen gastouderprofiel waarbij zoekende ouders je eenvoudig en snel kunnen vinden.   

 

Nog geen gastouder?

Wij informeren je over de mogelijkheden om het vereiste MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn te behalen. En omdat ViaViela altijd op zoek is naar startende gastouders, bieden we je graag ondersteuning in het opstarten van jouw eigen gastouderopvang en bouwen samen aan een prettige, duurzame relatie. Daar hebben we natuurlijk iets voor over. Dat betekent dat we graag met jou willen kijken of je, naast onze begeleiding tijdens het volgen van de opleiding, in aanmerking komt voor een studieovereenkomst met ViaViela. Zo betalen wij een groot deel van de opleiding en verzeker jij ons ervan dat je in ieder geval de eerste periode met ons samenwerkt. Zo kunnen we samen bouwen aan een sterke relatie.

 

Vestiging: Maastricht-Valkenburg-Eijsden

 

Geïnteresseerd?

Heeft deze vacature je geïnteresseerd maar zijn nog niet al je vragen beantwoord? Dan mag je altijd contact opnemen via telefoon, mail of WhatsApp.

 

Direct solliciteren? Dat kan natuurlijk ook. Meld je dan hier aan.

 

Gastouderbureau ViaViela hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees hier onze privacyverklaring.