Gastouderschap is vakmanschap

Programma Bijscholing 2019

Ook in 2019 wil ViaViela samen met jou, gastouderopvang verder op de kaart zetten. Dat doen we door je te begeleiden bij het bereiken van jouw doelen en bij het (nog) succesvoller maken van jouw gastouderopvang. We hebben hiervoor een mooi bijscholingsprogramma opgezet. 


Programma

Bekijk hier het bijscholingsprogramma voor 2019:


ViaViela biedt haar gastouders een complete vakopleiding aan om de opvang kwalitatief goed neer te kunnen zetten. Bij het opzetten van een eigen gastouderopvang komt veel kijken. Naast het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor de kinderen, is een professionele communicatie met ouders van groot belang. Ook krijg je te maken met wet-en regelgeving omtrent het bieden van verantwoorde kinderopvang en het runnen van een eigen onderneming. Wij begeleiden  jou bij alle aspecten van de gastouderopvang, zodat je in staat bent je eigen gastouderopvang professioneel vorm te geven.  

Ook ervaren gastouders kunnen deelnemen aan één of meer bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en hun gastouderopvang nog professioneler te exploiteren.

 

Doelgroep: nieuwe en recent gestarte gastouders

Tijd: 3 avonden, inloop 19.00 aanvang 19.15 

Data:

Vakopleiding najaar:

  • Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen: donderdag 18 april
  • Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen: donderdag 16 mei
  • Bijeenkomst 3 Effectief communiceren: donderdag 13 juni

Locatie: Doetichem-de Huet Sporthal de Bongerd

ViaViela organiseert dit jaar twee Gastouderevents

Op 23 maart 2019 in Eindhoven 

Op 2 november 2019 in Delft

Het wordt weer een dag om naar uit te kijken met een grote keuze aan interessante workshops, leuke stands, ontmoetingen met elkaar én, als klap op de vuurpijl, een geweldige spreker: Steven Pont!

Houd onze nieuwsbrieven en de facebookpagina van het Gastouderevent goed in de gaten. De uitnodigingen worden hier aangekondigd.

Op zaterdag 25 mei organiseert ViaViela wederom Open dag Gastouderopvang. Een leuke manier om eens een bezoek te brengen aan een van onze gastouders.

 

Datum:

25 mei
Tussen 10.00 en 14.00 uur

Thema bijeenkomst omgaan met verlies op 15 april in Apeldoorn

In deze bijeenkomst krijgen ouders en gastouders handvatten om hun kinderen te helpen in het omgaan met verlies. Dit kan zijn van een dierbare of huisdier, maar ook in het geval van scheiding van ouders.

ViaViela regio Nijmegen organiseert intervisiebijeenkomsten voor gastouders. De inhoud van de bijeenkomst wordt grotendeels door de gastouders zelf bepaald. Tijdens de bijeenkomst deel je successen en kun je met collega gastouders in gesprek over situaties waar je tegenaan loopt. Advies vragen en geven is het doel.

Heb je interesse, mail dan naar k.peters@viaviela.nl

 

Datum en locatie nog onbekend


Cadeau

Cadeau bij aanbrengen nieuwe klanten

Lever jij een nieuwe vraagouder of een nieuwe gastouder aan die een opvangovereenkomst met ViaViela sluit, dan ontvang je van ons een cadeaubon ter waarde van 50 euro cadeau, na looptijd van 6 maanden.