Nieuws 

Rotterdam, Dordrecht, Ridderkerk

Boekstart in de kinderopvang 2019

Verheug jij je ook op de Kinderboekenweek 2019? Hou je van boeken en wil je graag geïnspireerd worden op het gebied van voorlezen?

Dan organiseert ViaViela Rotterdam speciaal voor jou in de de Kinderboekenweek het programma 'Boekstart in de kinderopvang'.

 

Het programma

Het programma 'Boekstart in de kinderopvang' bestaat uit:

- Een informatieve bijeenkomst 'Ik lees voor' op zaterdag 5 oktober 2019 van 10:00 tot 12:00 uur in Rotterdam (kantoor ViaViela Rotterdam, Linker Rottekade 292). In deze bijeenkomst ga je ontdekken wat 'Boekstart in de kinderopvang' inhoudt en ga je je kennis op het gebied van voorlezen verbreden en verdiepen. Zo leer je o.a. hoe je invulling geeft aan de pedagogische basisdoelen met behulp van voorlezen;

- Verschillende voorleeskoffertjes die gevuld zijn met de leukste kinderboeken én activiteiten. Jij krijgt drie keer een (nieuw) koffertje aangeboden om mee te nemen naar jouw opvanglocatie. Zo kun jij jouw opvangkinderen uit de leukste boeken voorlezen en laten lezen;

- Begeleiding van jouw consulent bij het opnemen van voorlezen in jouw dagplanning en op jouw opvanglocatie.

 

ViaViela Rotterdam biedt jou dit programma aan, omdat wij het belangrijk vinden dat iedere gastouder met plezier voorleest! Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, prikkelt de fantasie en draagt bij aan een fijne groepssfeer. Bovendien dient het vaak als een moment van rust, tussen verschillende activiteiten in. Wij zien dan ook graag dat iedere gastouder voorlezen opneemt in zijn/haar dagelijkse activiteiten.

 

Aanmelden 

Ben jij enthousiast geworden en wil jij nu mee doen met het programma? Meld je dan aan en ontvang je eerste leeskoffertje in de Kinderboekenweek 2019!