Vacature Gastouder

regio Rotterdam, Dordrecht. Ridderkerk

Gastouder gezocht!

Functieomschrijving

Als gastouder vang je één tot zes kinderen tegelijkertijd op, in je eigen huis of in het huis van de vraagouder. Wanneer je kinderen opvangt bij de vraagouder spreek je van Nanny-opvang.  Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang en verzorging van je opvangkinderen en verricht de huishoudelijke werkzaamheden die hieruit voortkomen.

Met de diverse activiteiten die je aanbiedt help je kinderen hun talenten te ontdekken. Je begeleidt kinderen zowel in groepsverband als individueel, en signaleert bijzonderheden in de ontwikkeling. Door het creëren van een fijne en veilige omgeving kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen in jouw opvang. 

 

Wij zoeken iemand die…

- In het bezit is van een relevante MBO of HBO diploma.

- In het bezit is van een diploma EHBO voor kinderen (of bereid dit op korte termijn te halen).

- Nederlands sprekend is.

- Haar opvang uitdraagt middels de visie en het pedagogisch beleid van ViaViela.

- Beslissingen durft te nemen en zich verantwoordelijk voelt voor haar eigen gastouderopvang.

- Gemotiveerd is om te groeien in kennis en ervaring en wil investeren in eigen ontwikkeling.

- Bereidt en in staat is om de privé-situatie op professionele wijze te combineren met je gastouderopvang.
 

 

Wij bieden:

- Leuke verantwoordelijke baan met kinderen.

- Vrijheid en flexibiliteit in je dagindeling.

- Een passend uurtarief die jij zelf bepaalt, net zoals je werkdagen en -tijden. Een gastouder verdient bij ons gemiddeld tussen de €4,50 en €6,00 per kind per uur.

- Veilige en snelle uitbetaling van je gastoudervergoeding.

- De mogelijkheid tot het volgen van scholing in de vorm van workshops, themabijeenkomsten en online cursussen.


Ondersteuning om je eigen kinderopvang te starten

Als gastouder ben je niet in loondienst bij ViaViela maar werk je als zelfstandige. ViaViela adviseert en ondersteunt jou als ZZP’er middels een vast contactpersoon in de vorm van een bemiddelaar. Deze verzorgt de contractuele, administratieve en financiële zaken rondom de bemiddeling tussen jou en de vraagouder. Om ervoor te zorgen dat je als gastouder voldoet aan alle wettelijk gestelde kwaliteitseisen, verzorgen wij scholingsactiviteiten: zoals kinder-EHBO, risico-inventarisatie en thema avonden.

Promotie van jouw opvang

Wanneer je als zelfstandig gastouder aan de slag gaat, wil je het liefst dat je opvangplaatsen bezet zijn. ViaViela staat voor je klaar om je te ondersteunen bij het promoten van jouw diensten als gastouder. Zo kun jij vooral focussen op het opvangen van kinderen zodat jouw werk nog leuker is. We helpen je met professionele promotiemiddelen om jouw opvang in de buurt meer bekendheid te geven. En je krijgt een online profiel op Viaviela.nl, zodat ouders jou snel en eenvoudig kunnen vinden.  

Beschik je nog niet over het juiste diploma?

Geen zorgen. Wij informeren je graag over de mogelijkheden om het vereiste MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn te behalen. ViaViela is altijd op zoek naar startende gastouders. Om die reden bieden we je graag ondersteuning in het opstarten van jouw eigen gastouderopvang en bouwen samen aan een prettige, duurzame relatie. Daar hebben we natuurlijk iets voor over. Naast dat we jou begeleiden tijdens het volgen van je opleiding, kom je ook in aanmerking voor een studieovereenkomst met ViaViela. Wij betalen een groot deel van de opleiding en jij bent verzekerd dat je in ieder geval de eerste periode met ons samenwerkt. Zo willen we met jou bouwen aan een sterke relatie.

 

Vestiging: Rotterdam-Dordrecht-Ridderkerk

 

Geïnteresseerd?

Heeft deze vacature je geïnteresseerd maar zijn nog niet al je vragen beantwoord? Dan mag je altijd contact opnemen via telefoon, mail of WhatsApp.

 

Direct solliciteren? Dat kan natuurlijk ook. Meld je dan hier aan.

 

Gastouderbureau ViaViela hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees hier onze privacyverklaring.