Gastouderschap is vakmanschap

Programma Bijscholing 2019

Bij ViaViela Rotterdam willen wij graag samenwerken met gastouders die onze visie op kwaliteit delen. Zo worden we partners in gastouderopvang!

Ook in 2019 wil ViaViela samen met jou, gastouderopvang verder op de kaart zetten. Dat doen we door je te begeleiden bij het bereiken van jouw doelen en bij het (nog) succesvoller maken van jouw gastouderopvang. We hebben hiervoor een mooi bijscholingsprogramma opgezet.


Programma

Bekijk hier het bijscholingsprogramma voor 2019:


ViaViela biedt haar gastouders een complete vakopleiding aan om de opvang kwalitatief goed neer te kunnen zetten. Bij het opzetten van een eigen gastouderopvang komt veel kijken. Naast het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor de kinderen, is een professionele communicatie met ouders van groot belang. Ook krijg je te maken met wet-en regelgeving omtrent het bieden van verantwoorde kinderopvang en het runnen van een eigen onderneming. Wij begeleiden  jou bij alle aspecten van de gastouderopvang, zodat je in staat bent je eigen gastouderopvang professioneel vorm te geven.  

Ook ervaren gastouders kunnen deelnemen om ervaringen uit te wisselen en hun gastouderopvang nog professioneler te exploiteren.

 

Doelgroep: nieuwe en recent gestarte gastouders

Tijd: 3 avonden

Prijs: GRATIS indien binnen 1 jaar na registratie 3 contracten met ViaViela zijn aangegaan. Anders 375 euro

Data:

Vakopleiding voorjaar

 • Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen: woensdag 13 februari
 • Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen: woensdag 13 maart
 • Bijeenkomst 3 Effectief communiceren: woensdag 10 april

Vakopleiding najaar

 • Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen: woensdag 18 september
 • Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen: woensdag 16 oktober
 • Bijeenkomst 3 Effectief communiceren: woensdag 13 november

 

TINK is een training speciaal voor medewerkers in de kinder- en gastouderopvang. Als er iets bijdraagt aan een optimale ontwikkeling van kinderen dan zijn dat goede interactievaardigheden van de gastouder. Met TINK leer je hoe je deze kunt toepassen en verbeteren. Dit jaar geven we de TINK training in het voorjaar een keer op de woensdagavonden en in het najaar op de woensdagochtenden.

 

Tijd: 3 bijeenkomsten

Prijs: € 90,-

Data: 

 • 2 februari, 2 maart, 30 maart
 • 28 september, 26 oktober, 23 november

Kinderen die als baby al regelmatig worden voorgelezen, zij later beter in taal, bovendien schep je met een sterke band als je samen een boekje leest.

ViaViela Rotterdam besteedt bijzondere aandacht aan voorlezen tijdens de opvang. Met deze inspiratiebijeenkomst helpen we ouders en gastouders op weg om de leukste boekjes te kiezen, en extra activiteiten rondom een prentenboek aan te bieden om van voorlezen een echt feest te maken. Kom je samen met je ouder? Dan hebben we voor jullie beiden een mooi prentenboek als welkomstcadeau!

 

Tijd          10:00-12:00 uur

Datum       zaterdag 26 januari 2019

Prijs           Gratis                                 

Locatie       Kinderboekenwinkel 'de kleine kapitein'

Op 2 november 2019 vindt het Gastouderevent weer plaats in Delft. Het wordt weer een dag om naar uit te kijken met een grote keuze aan interessante workshops, leuke stands, ontmoetingen met elkaar én, als klap op de vuurpijl, een geweldige spreker: Steven Pont! In september ontvang je een uitnodiging voor het Gastouderevent in Delft.

Wil je niet zolang wachten?

In andere regio’s worden dit jaar ook Gastouderevents georganiseerd. Op 23 maart kun je een Gastouderevent bezoeken in Veldhoven. Houd onze nieuwsbrieven en de facebookpagina van het Gastouderevent goed in de gaten. De uitnodigingen worden hier aangekondigd.

Als professional werkzaam met kinderen heb je de verantwoordelijkheid om bij het signaleren van misbruik of verwaarlozing volgens de meldcode te handelen. Tijdens deze workshop wordt duidelijk waar je als gastouder op moet letten, hoe je verslag legt van je zorgen en oefen je met de te nemen stappen.

Doelgroep: gastouders en nanny’s    

Tijd: 1 avond   

Prijs: gratis    

Data: 20 febr, 26 febr, 6 maart, 7 maart

Meld je hier direct aan.

Naast het reguliere programma voor alle gastouders heeft ViaViela Rotterdam een speciaal programma voor Toppers opgezet. Het Toppersplan is opgesteld om gastouders die boven gemiddeld presteren te belonen. Van gastouders wordt een steeds verder gaande professionalisering verwacht. Je bent een Topper als je aan onderstaande criteria voldoet

 •  Je hebt minimaal 4 contracten met vraagouders. Voor nanny’s geldt: 2 actieve contracten.
 • Je hebt je eigen pedagogisch werkplan of kwaliteitshuis geschreven en ingeleverd bij ViaViela
 • Je volgt minimaal één op gastouderopvang gerichte bijscholing in 2019. (Denk aan de Vakopleiding de TINK-training, het Gastouderevent, gastouder- of nanny-kring, of een andere relevante bijscholing.)

 

Toppersbijeenkomst

Voldoe je aan bovenstaande criteria dan ontvang je een uitnodiging voor de Toppersbijeenkomst. Lijkt het je leuk om deze bijeenkomst samen met andere gastouders te organiseren? Laat het ons weten.

Wil je advies om verder te groeien zodat je dit jaar ook wordt uitgenodigd? Neem dan contact op met je consulente.

 

Samen met de Bibliotheek Rotterdam werken we aan een goed voorleesklimaat in de gastouderopvang. Jij kan meedoen aan dit programma dat bestaat uit:

 • Training ’Ik lees voor’ voor gastouders
 • 4 keer een rondreizend boekenkoffertje met een wisselende collectie voorlees- en prentenboeken
 • Een adviesgesprek over het integreren van voorlezen in je dagplanning en je opvanglocatie

Tijd:         1 avond

Prijs:         Gratis

Data:        Start rond de kinderboekenweek 2019


Cadeau

Cadeau bij aanbrengen nieuwe klanten

Wanneer je zelf een nieuwe ouder aanbrengt, of deze stapt over naar ViaViela, ontvang je een cadeau om je te bedanken. Vanaf nu krijg je ook een cadeau als je een nieuwe gastouder aanbrengt en zij 3 actieve vraagouders heeft.  

Je kunt kiezen uit:

 • Een VVVbon ter waarde van €75,00

 • Een voucher voor onze TINK training ter waarde van €90,00

 • Een voorleespakket met de leukste voorlees- en prentenboeken voor peuters en kleuters ter waarde van €100,00