Nieuws

regio Sneek, Heerenveen, Steenwijk

Online workshop; Kindertekeningen begrijpen

Er is 1 taal op de wereld die iedereen spreekt; de BEELDENTAAL! Hoe waardevol zou het zijn als je beter begrijpt wat er allemaal in het koppie van een kind omgaat en weet wat een kind jou probeert te vertellen met zijn tekening?

Tijdens deze leuke en leerzame online workshop leer je hoe je anders naar een tekening kunt kijken en zo te begrijpen wat een tekening je allemaal kan vertellen qua gevoel, ontwikkeling en verhaal. Een tekening zegt meer dan 1000 woorden!


Inhoud workshop


De workshop bestaat uit twee delen. In het eerste deel bespreken we:

* De introductie in de wereld van de beeldentaal.
* Waarom tekenen kinderen?
* De ontwikkelingsfasen die zichtbaar zijn in tekeningen van 0-5 jarigen; vanaf het moment dat een kind in staat is om een potlood vast te houden zijn de verschillende ontwikkelingsfasen zichtbaar in een tekening. De IK-fase, de NEE-fase (peuterpuberteit) en het loskomen van ouders zijn te zien in tekeningen van 0-5 jarigen.


In het tweede deel komt aan bod:

* De boomtekening; kinderen tekenen bomen vanaf een jaar of 5. Een boom staat voor de groei en ontwikkeling van het kind en hoe het kind in het leven staat. Er wordt waardevolle informatie gedeeld over hoe je de boom kan interpreteren en kan vertalen naar het kind.
* De meest getekende symbolen en de betekenis hiervan.
* Materiaalkeuze en tips & tricks.
* De door de (gast)ouders ingezonden tekeningen.


Even voorstellen: Liel-Prijs Gerus


De workshop wordt gegeven door Liel Prijs-Gerus. Liel geeft workshops en lezingen over de boeiende wereld van kindertekeningen aan leerkrachten, pedagogisch medewerkers, gastouders en studenten pedagogiek.

Liel heeft een jongerencoaching en NLP-achtergrond. Met het analyseren van kindertekeningen komt alles samen.

Kijk hier voor meer informatie over Liel en de workshop.


Ben jij erbij?

De workshop vindt plaats op maandag 29 maart 2021, van 19.30 uur tot 21.30 uur. Je volgt deze online workshop vanuit huis op je computer, telefoon of tablet.

Stuur een mail om je aan te melden naar: i.jackson@viaviela.nl. Na de aanmelding krijg je instructies hoe je kunt inloggen.

Tip: Ga alvast aan de slag met één of meerdere kinderen om een tekening te maken en houd deze tijdens de workshop erbij. Je kunt dan meteen je vragen stellen. 

Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau ViaViela
Ingrid Jackson