Gastouderschap is vakmanschap

Programma Bijscholing 2019

Ook in 2019 wil ViaViela samen met jou, gastouderopvang verder op de kaart zetten. Dat doen we door je te begeleiden bij het bereiken van jouw doelen en bij het (nog) succesvoller maken van jouw gastouderopvang. We hebben hiervoor een mooi bijscholingsprogramma opgezet. 


Programma

Bekijk hier het bijscholingsprogramma voor 2019:


ViaViela biedt haar gastouders een complete vakopleiding aan om de opvang kwalitatief goed neer te kunnen zetten. Bij het opzetten van een eigen gastouderopvang komt veel kijken. Naast het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor de kinderen, is een professionele communicatie met ouders van groot belang. Ook krijg je te maken met wet-en regelgeving omtrent het bieden van verantwoorde kinderopvang en het runnen van een eigen onderneming. Wij begeleiden  jou bij alle aspecten van de gastouderopvang, zodat je in staat bent je eigen gastouderopvang professioneel vorm te geven.  

Ook ervaren gastouders kunnen deelnemen aan één of meer bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en hun gastouderopvang nog professioneler te exploiteren.

 

Doelgroep: nieuwe en recent gestarte gastouders

Tijd: 3 ochtenden

Data:

Vakopleiding najaar:

  • Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen: zaterdag 14 september
  • Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen: zaterdag 5 oktober
  • Bijeenkomst 3 Effectief communiceren: 9 november 

ViaViela organiseert dit jaar twee Gastouderevents

Op 23 maart 2019 in Eindhoven 

Op 2 november 2019 in Delft

Het wordt weer een dag om naar uit te kijken met een grote keuze aan interessante workshops, leuke stands, ontmoetingen met elkaar én, als klap op de vuurpijl, een geweldige spreker: Steven Pont!

Houd onze nieuwsbrieven en de facebookpagina van het Gastouderevent goed in de gaten. De uitnodigingen worden hier aangekondigd.

Op zaterdag 25 mei organiseert ViaViela wederom Open dag Gastouderopvang. Een leuke manier om eens een bezoek te brengen aan een van onze gastouders.

 

Datum:

25 mei
Tussen 10.00 en 14.00 uur

Naast het reguliere programma voor alle gastouders heeft ViaViela Uden een speciaal programma voor Toppers opgezet. Het Toppersplan is opgesteld om  gastouders die boven gemiddeld presteren te belonen.

Van gastouders wordt een steeds verder gaande professionalisering verwacht. Je bent een Topper als je aan onderstaande criteria voldoet:

  • Je hebt minimaal 4 contracten met vraagouders bij ViaViela Uden op 1 juni 2019. Voor nanny’s geldt: je werkt 4 of 5 dagen per week voor ViaViela.
  • Je profielpagina op www.viaviela.nl is volledig ingevuld en zichtbaar voor vraagouders.
  • Je hebt je eigen pedagogisch werkplan of kwaliteitshuis geschreven en ingeleverd bij ViaViela

Toppersbijeenkomst

Voldoe je aan bovenstaande criteria dan ontvang je een uitnodiging voor de Toppersbijeenkomst op zaterdag 31 augustus 2019. Houd deze datum dus vast vrij in je agenda als je hiervoor in aanmerking wil komen en zorg dat je aan alle criteria voldoet.

Wil je advies om verder te groeien zodat je dit jaar ook wordt uitgenodigd? Neem dan contact op met je consulent(e).


Cadeau

Cadeau bij aanbrengen nieuwe klanten

Lever jij een nieuwe vraagouder of een nieuwe gastouder aan die een opvangovereenkomst met ViaViela sluit, dan ontvang je van ons een Hema bon ter waarde van 50 euro cadeau!