Gastouderschap is vakmanschap

Programma Bijscholing 2019

Ook in 2019 wil ViaViela samen met jou, gastouderopvang verder op de kaart zetten. Dat doen we door je te begeleiden bij het bereiken van jouw doelen en bij het (nog) succesvoller maken van jouw gastouderopvang. We hebben hiervoor een mooi bijscholingsprogramma opgezet. 


Programma

Bekijk hier het bijscholingsprogramma voor 2019:


ViaViela biedt haar gastouders een complete vakopleiding aan om de opvang kwalitatief goed neer te kunnen zetten. Bij het opzetten van een eigen gastouderopvang komt veel kijken. Naast het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor de kinderen, is een professionele communicatie met ouders van groot belang. Ook krijg je te maken met wet-en regelgeving omtrent het bieden van verantwoorde kinderopvang en het runnen van een eigen onderneming. Wij begeleiden  jou bij alle aspecten van de gastouderopvang, zodat je in staat bent je eigen gastouderopvang professioneel vorm te geven.  

Ook ervaren gastouders kunnen deelnemen aan één of meer bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en hun gastouderopvang nog professioneler te exploiteren.

 

Doelgroep: nieuwe en recent gestarte gastouders

Tijd: 3 avonden, 19:00 - 22:00 uur

Data:

Vakopleiding najaar:

  • Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen: woensdag 26 juni
  • Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen: woensdag 28 augustus
  • Bijeenkomst 3 Effectief communiceren: woensdag 25 september 

Locatie: Wijkcentrum 't Stekske, Kruidenlaan 161, Venray

ViaViela organiseert dit jaar twee Gastouderevents

Op 23 maart 2019 in Eindhoven 

Op 2 november 2019 in Delft

Het wordt weer een dag om naar uit te kijken met een grote keuze aan interessante workshops, leuke stands, ontmoetingen met elkaar én, als klap op de vuurpijl, een geweldige spreker: Steven Pont!

Houd onze nieuwsbrieven en de facebookpagina van het Gastouderevent goed in de gaten. De uitnodigingen worden hier aangekondigd.

Op zaterdag 25 mei organiseert ViaViela wederom Open dag Gastouderopvang. Een leuke manier om eens een bezoek te brengen aan een van onze gastouders.

 

Datum:

25 mei
Tussen 10.00 en 14.00 uur

Naast het reguliere programma voor alle gastouders heeft ViaViela Esther van Dok een speciaal programma voor Toppers opgezet. Het Toppersplan is opgesteld om gastouders, die zich bovengemiddeld betrokken voelen bij ViaViela, te belonen.

Van gastouders wordt een steeds verder gaande professionalisering verwacht. Je bent een Topper als je aan onderstaande criteria voldoet:

  • Je hebt minimaal 3 actieve contracten met vraagouders bij ViaViela of je hebt 2 contracten met vraagouders en je werkt exclusief voor ViaViela. 
  • Je hebt je eigen pedagogisch werkplan of kwaliteitshuis geschreven en ingeleverd bij ViaViela
  • Je volgt minimaal één op gastouderopvang gerichte bijscholing in 2019. (Denk aan de Vakopleiding, het Gastouderevent of een andere relevante bijscholing.)

Toppersbijeenkomst

Voldoe je aan bovenstaande criteria dan ontvang je een uitnodiging voor de Toppersbijeenkomst op zaterdag 21 september 2019. Houd deze datum dus vast vrij in je agenda als je hiervoor in aanmerking wil komen en zorg dat je aan alle criteria voldoet.

Wil je advies om verder te groeien zodat je dit jaar ook wordt uitgenodigd? Neem dan contact op met je consulente.


Cadeau

Cadeau bij aanbrengen nieuwe klanten

Lever jij een nieuwe vraagouder of een nieuwe gastouder aan die een opvangovereenkomst met ViaViela sluit, dan ontvang je van ons een cadeaubon ter waarde van €50,00 cadeau!