Gastouderschap is vakmanschap

Programma Bijscholing 2019

Ook in 2019 wil ViaViela samen met jou, gastouderopvang verder op de kaart zetten. Dat doen we door je te begeleiden bij het bereiken van jouw doelen en bij het (nog) succesvoller maken van jouw gastouderopvang. We hebben hiervoor een mooi bijscholingsprogramma opgezet. 


Programma

Bekijk hier het bijscholingsprogramma voor 2019:


ViaViela biedt haar gastouders een complete vakopleiding aan om de opvang kwalitatief goed neer te kunnen zetten. Bij het opzetten van een eigen gastouderopvang komt veel kijken. Naast het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor de kinderen, is een professionele communicatie met ouders van groot belang. Ook krijg je te maken met wet-en regelgeving omtrent het bieden van verantwoorde kinderopvang en het runnen van een eigen onderneming. Wij begeleiden  jou bij alle aspecten van de gastouderopvang, zodat je in staat bent je eigen gastouderopvang professioneel vorm te geven.  

Ook ervaren gastouders kunnen deelnemen aan één of meer bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en hun gastouderopvang nog professioneler te exploiteren.

 

Doelgroep: nieuwe en recent gestarte gastouders

Tijd: 3 avonden, 19:30-21:30 uur

Data:

Vakopleiding najaar:

  • Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen: woensdag 12 juni
  • Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen: nog niet bekend
  • Bijeenkomst 3 Effectief communiceren: nog niet bekend

Locatie: Zalencentrum het Anker in Wierden 

ViaViela organiseert dit jaar twee Gastouderevents

Op 23 maart 2019 in Eindhoven 

Op 2 november 2019 in Delft

Het wordt weer een dag om naar uit te kijken met een grote keuze aan interessante workshops, leuke stands, ontmoetingen met elkaar én, als klap op de vuurpijl, een geweldige spreker: Steven Pont!

Houd onze nieuwsbrieven en de facebookpagina van het Gastouderevent goed in de gaten. De uitnodigingen worden hier aangekondigd.

Op zaterdag 25 mei organiseert ViaViela wederom Open dag Gastouderopvang. Een leuke manier om eens een bezoek te brengen aan een van onze gastouders.

 

Datum:

25 mei
Tussen 10.00 en 14.00 uur

Ondanks alle inspanningen lijkt de Wet Meldcode Huiselijk Geweld Kindermishandeling een ver-van- je- bed show! Maar ook jij, als professional, kunt hiermee te maken krijgen! Daarnaast zal de GGD hierover meer toetsen tijdens de inspecties op locatie bij de gastouders.

Daarom hebben we besloten over deze (vernieuwde) Meldcode een voorlichtingsavond te verzorgen.


Deze avond vindt plaats op woensdag 6 februari van 19.30 tot 21.00 uur bij Zalencentrum het Anker in Wierden.

Aan het einde van de avond heb je meer kennis van de Wet Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling én heb je meer kennis van de stappen die genomen dienen te worden bij een vermoeden.

Een voorlichtster van de Stichting Kadera geeft deze avond inzicht in de problematiek door middel van een aansprekende presentatie met voorbeelden uit de praktijk.

Ter voorbereiding op deze avond vragen we je de online cursus Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling te doorlopen en de bijbehorende kennistoets af te ronden.


Cadeau

Cadeau bij aanbrengen nieuwe klanten

Lever jij een nieuwe vraagouder aan die een opvangovereenkomst met ViaViela sluit, dan ontvang je van ons een cadeaubon ter waarde van €50,00 cadeau!