Nieuws

regio Zevenaar, Doetinchem, Oude IJsselstreek

Uitnodiging themabijeenkomst: Taalontwikkelingsstoornis (TOS)

Een Taalontwikkelingssstoornis (TOS), wat is dat eigenlijk? Hoe signaleer je deze? En dan?

Op maandagavond 6 maart a.s. organiseren we in samenwerking met Kentalis Doetinchem een themabijeenkomst. De avond wordt verzorgd door behandelaren van Kentalis Doetinchem die werkzaam zijn met kinderen met een (vermoedelijke) taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Samen met jou willen we er graag voor zorgen dat kinderen met een (vermoedelijke) TOS zich optimaal kunnen ontwikkelen.


Inhoud bijeenkomst

Tijdens deze interactieve avond vertellen we je meer over deze communicatieve beperking en de spraak-taalontwikkeling van het jonge kind.

Daarnaast komt het onderwerp signaleren van problemen in de spraak-taalontwikkeling aan de orde en worden er handvaten gegeven om de taal van het jonge kind te stimuleren.

Ook wordt er gesproken over welke stappen je kunt ondernemen als je problemen in de spraak- en taalontwikkeling gesignaleerd hebt en hoe de weg naar Kentalis loopt. Dit gebeurt door middel van een stukje theorie, maar ook interactief door middel van korte opdrachten en filmpjes.

Daarnaast willen ruimte bieden om samen in gesprek te gaan, vragen te stellen en een rondleiding te geven door het gebouw van Kentalis Doetinchem.


Meer informatie en aanmelden

De themabijeenkomst vindt plaats op maandag 6 maart, van 19.30 tot 21.30 uur.
Locatie: Kentalis Doetinchem, Vondelstraat 220, 7002 AW in Doetinchem

Zien we jou dan? Meld je dan aan via het aanmeldformulier van ons scholingsprogramma.

Heb je voorafgaand aan de workshop al een specifieke vraag? Geef deze dan aan ons door, zodat de medewerker van Kentalis zich hierop kan voorbereiden.

Graag tot 6 maart!

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau ViaViela
Team ViaViela Zevenaar