Nieuws

regio Zutphen, Doetinchem, Achterhoek

Uitnodiging themabijeenkomst: Voeding

 

Voor een goede ontwikkeling en gezondheid op korte en lange termijn is het belangrijk dat kinderen gezond eten en een gezond eetpatroon aanleren. Maar in de praktijk valt dat vaak niet mee.

Het leren eten is een grote ontdekkingstocht voor kinderen. Ook als ouder of gastouder heb je vast veel vragen over dit onderwerp. Wat is gezonde voeding, welke gezonde tussendoortjes kan ik aanbieden. Krijgt mijn (gast)kind wel voldoende voeding binnen. Wat kan ik doen als mijn (gast)kind weigert om te eten. En zo zijn er vast nog veel meer vragen.

Op donderdag 16 februari geeft Ingeborg Reitsema, kinderdietiste bij Sensire, een informatie-avond voor ouders en gastouders rondom het thema voeding. Zij heeft zich gespecialiseerd in de voeding van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar.


Kinderdiëtist

Bij vragen over de volgende onderwerpen kun je bij de kinderdiëtist terecht:
*  Gezonde voeding
*  De eerste hapjes en bijvoeding
*  Groeiachterstand of te langzame groei
*  Slechte en moeilijke eters
*  Overgewicht
*  Diabetes
*  Buik- en darmklachten
*  Borstvoeding, moeder en kind
*  Fles- en kunstvoeding
*  Obstipatie
*  Dunne ontlasting/diarree
*  Coeliakie
*  Voedselallergie en –intolerantie
*  Sondevoeding
*  Eetproblemen

Meer informatie en aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 februari 2022, aanvang 19.15 uur. Locatie: Viaviela Zutphen, Vierakkersestraatweg 19, 7233 SC in Vierakker

Wil je de bijeenkomst bijwonen, meld je dan vóór 9 februari aan via het aanmeldformulier van ons scholingsprogramma. Je ziet hier direct andere activiteiten die we dit jaar aanbieden (let op: je hoeft niet het hele formulier in te vullen als je dat niet wenst).

Zijn er onderwerpen die je graag wilt bespreken of waar je meer informatie over wilt geef dit bij je aanmelding alvast door.

Graag tot 16 februari!

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau ViaViela
Petra Schwab