Gastouderschap is vakmanschap

Programma Bijscholing 2019

Ook in 2019 wil ViaViela samen met jou, gastouderopvang verder op de kaart zetten. Dat doen we door je te begeleiden bij het bereiken van jouw doelen en bij het (nog) succesvoller maken van jouw gastouderopvang. We hebben hiervoor een mooi bijscholingsprogramma opgezet. 


Programma

Bekijk hier het bijscholingsprogramma voor 2019:


ViaViela biedt haar gastouders een complete vakopleiding aan om de opvang kwalitatief goed neer te kunnen zetten. Bij het opzetten van een eigen gastouderopvang komt veel kijken. Naast het bieden van een veilige en stimulerende omgeving voor de kinderen, is een professionele communicatie met ouders van groot belang. Ook krijg je te maken met wet-en regelgeving omtrent het bieden van verantwoorde kinderopvang en het runnen van een eigen onderneming. Wij begeleiden  jou bij alle aspecten van de gastouderopvang, zodat je in staat bent je eigen gastouderopvang professioneel vorm te geven.  

Ook ervaren gastouders kunnen deelnemen aan één of meer bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en hun gastouderopvang nog professioneler te exploiteren.

 

Doelgroep: nieuwe en recent gestarte gastouders

Tijd: 3 avonden, 19.00 tot 22.00 uur

Data:

Vakopleiding:

  • Bijeenkomst 1 Professioneel ondernemen: donderdag 18 april
  • Bijeenkomst 2 Pedagogisch handelen: donderdag 16 mei
  • Bijeenkomst 3 Effectief communiceren: donderdag 13 juni

Locatie: Sporthal de Bongerd, Bongerd 61, 7006 NH Doetinchem

ViaViela organiseert dit jaar twee Gastouderevents

Op 23 maart 2019 in Eindhoven 

Op 2 november 2019 in Delft

Het wordt weer een dag om naar uit te kijken met een grote keuze aan interessante workshops, leuke stands, ontmoetingen met elkaar én, als klap op de vuurpijl, een geweldige spreker: Steven Pont!

Houd onze nieuwsbrieven en de facebookpagina van het Gastouderevent goed in de gaten. De uitnodigingen worden hier aangekondigd.

Op zaterdag 25 mei organiseert ViaViela wederom Open dag Gastouderopvang. Een leuke manier om eens een bezoek te brengen aan een van onze gastouders.

Datum:

25 mei 
Tussen 10.00 en 14.00 uur

Kinderen kunnen al op jonge leeftijd te maken krijgen met verlies. Bijvoorbeeld een knuffel die zoek raakt, een huisdier dat dood gaat of het overlijden van een familielid. Deze heftige gebeurtenissen zijn voor een kind niet altijd te begrijpen.

Kinderen kunnen ook van slag raken door bijvoorbeeld een echtscheiding, of een verhuizing en het daardoor missen van vriendjes en vriendinnetjes. Of een kind dat afscheid neemt in het groepje bij de gastouder.

Iedere leeftijd en ontwikkelingsfase brengt nieuwe vragen met zich mee met betrekking tot verlies en rouw, en vraagt een andere benadering. Daarnaast is het van belang hoe je als persoon zelf met verlies omgaat en hoe je als gastouder een kind op weg kunt helpen met hun verdriet en emoties.

Tijdens deze avond laat Grietje Vermeer van praktijk Oog voor Verlies je op een interactieve manier kennis maken met verschillende methodes die je kunnen helpen een kind in deze fase te begeleiden.

Eerste bijeenkomst in Apeldoorn
Datum: maandag 15 april a.s.
Tijd: inloop vanaf 19.15 uur, start om 19.30 uur

Tweede bijeenkomst in Velp
Datum: maandag 20 mei a.s.
Tijd: inloop vanaf 19.15 uur, start om 19.30 uur

De exacte locatie en het adres volgen na aanmelding.

Binnenkort organiseert ViaViela Zutphen een netwerkbijeenkomsten voor gastouders o.a. in Zutphen, Vorden/Hengelo, Doesburg, Doetinchem/ Gaanderen, Dieren. Wil je hieraan deelnemen geef je dan vast op via mail zutphen@viaviela.nl


Cadeau

Cadeau bij aanbrengen nieuwe klanten

Wanneer je zelf een nieuwe vraagouder bij ons aanbrengt ontvang je een zelf uit te kiezen cadeaubon ter waarde van €70,- om je te bedanken. Je ontvangt de cadeaubon nadat de ouder drie maanden klant bij ons is en de intentie heeft langere tijd te blijven.