Goede verdiensten als gastouder

Wat verdien je als gastouder?

Als gastouder verdien je al snel een goed inkomen.

Zou jij willen werken als gastouder? Dan ben je vast benieuwd naar je inkomen!

Je werkt als gastouder niet in loondienst, maar als zelfstandig ondernemer. Je inkomen is daarbij afhankelijk van een aantal keuzes. Ga je bijvoorbeeld fulltime of parttime aan de slag? Zijn al je opvangplaatsen bezet? En wat is je opvangtarief per uur? 

Welke keuzes je ook maakt, je hebt als gastouder al snel een goed inkomen. Bekijk hieronder de voorbeeldberekeningen en zie dat je bijvoorbeeld parttime ook goede verdiensten hebt.

Berekening op maat


Met onze handige rekentool maak je eenvoudig een berekening op maat van jouw verdiensten als gastouder.

Downloaden >

3 opvangdagen €2.500 netto p/mnd

Stel je gaat 3 dagen in de week aan de slag als gastouder. Je vangt dan per dag gemiddeld 5 kinderen op met een uurtarief van €6,50 per uur / per kind. Je verdient dan al ruim €2.500 netto p/mnd.  

5 opvangdagen €3.500 netto p/mnd

Wanneer je fulltime aan de slag gaat als gastouder, en je werkt 5 dagen per week. Dan loopt je inkomen al snel verder op richting €3.500 netto p/mnd. 

„Als gastouder heb ik niet alleen meer vrijheid, maar verdien ik ook meer dan bij het kinderdagverblijf!“ Hanneke, gastouder

Vergelijking andere banen in de zorg

Wanneer we een vergelijking maken met andere inkomens in de zorg, zie je dat je als gastouder al snel meer kan verdienen. 
Dus wil jij een volgende stap maken in je carrière met veel vrijheid en een goed inkomen? Meld je dan direct aan, en wij geven je alle informatie die je nodig hebt.

Vrijblijvend aanmelden >

Zelf een berekening op maat maken met onze handige rekentool?