Blijf op de hoogte over de nieuwe kwaliteitsmaatregelen gastouderopvang

Het Gastouderloket. Alle informatie en nieuwsberichten over de nieuwe maatregelen voor de gastouderopvang op één plek.

Minister van Gennip heeft aangekondigd dat zij bezig is met het ontwikkelen van nieuwe kwaliteitsmaatregelen voor de gastouderopvang. Zij streeft ernaar om deze per 1 januari 2025 in te laten gaan. Een deel van deze eisen worden gesteld aan de gastouder en een deel aan de gastouderbureaus. Op dit moment zijn de voorgenomen maatregelen alleen op hoofdlijnen bekend. Op het Gastouderloket vind je de meest actuele informatie over de kwaliteitsmaatregelen.

Blijf op de hoogte


  • Alle maatregelen op een rij
  • Veel gestelde vragen
  • Meestactuele informatie
Naar het Gastouderloket

Waarom nieuwe maatregelen?

Uit onderzoek blijkt dat gastouders hoogwaardige opvang bieden. Toch is er soms ook sprake van een lage pedagogische kwaliteit. Kinderen worden dan in beperkte mate gestimuleerd in hun ontwikkeling. Een gemiste kans voor hun groei en welzijn. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen, komen er aanvullende kwaliteitseisen. 

Lees meer op het Gastouderloket

Alle nieuwe kwaliteitsmaatregelen in één totaaloverzicht

De nieuwe maatregelen gaan over het intesiveren van het toezicht, het professionaliseren van de gastouders en het verbeteren van de begeleiding door de gastouderbureaus. Op het Gastouderloket staan alle maatregelen overzichtelijk bij elkaar, mét een toelichting.

Naar de maatregelen

Antwoorden op jouw vragen

Minister van Gennip streeft ernaar om de nieuwe kwaliteitsmaatregelen per 1 januari 2025 in te laten gaan. Momenteel zijn de maatregelen op hoofdlijnen bekend. Heb jij nu al vragen of wil jij op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen? Op het Gastouderloket vind je de meest actuele informatie en antwoorden op jouw vragen.

Naar de veel gestelde vragen

Blijf op de hoogte over de nieuwe kwaliteitsmaatregelen!